Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

Her er Drillo tilbake på Norges trening

Hopper inn på kort varsel for TV 2. Blir ekspertkommentator når Norge møter Albania i kveld.

RINGSIDE: Egil Drillo Olsen fulgte treninga til Lars Lagerbäck (foran) og Norge i går. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
RINGSIDE: Egil Drillo Olsen fulgte treninga til Lars Lagerbäck (foran) og Norge i går. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
  • Albania - Norge, på TV 2 kl. 19.00

TIRANA (Dagbladet): Skilsmissen med landslaget var bitter i 2013. I går var Egil Drillo Olsen (75) tilbake på sidelinja da Norge trente i Tirana.

- Det var surt og bittert den gang. Men jeg er ferdig med det der og lever godt med det, sier Drillo til Dagbladet.

Han har hoppet inn på kort varsel for TV 2. Opprinnelig skulle kveldens privatlandskamp mellom Albania og Norge kommenteres av Marius Skjelbæk og Jesper Mathisen. Men Mathisen ble syk. Nå er Drillo hentet inn som ekspertkommentator i stedet.

Makker

De siste åra har Discovery hatt rettighetene til kampene med fotballandslaget. Ekspert: Kjetil Rekdal. Sist fredag var rettighetene tilbake hos TV 2.

Kampen mellom Norge og Australia på Ullevaal ble kommentert av Øyvind Alsaker og Brede Hangeland. I går var Drillo tilbake rundt landslaget for første gang på fem år, denne gang som Skjelbæks makker.

TV 2-TRIO: Ekspert Egil Drillo Olsen og kommentator Marius Skjelbæk blir intervjuet av Julie Strømsvåg på indre bane i Tirana.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TV 2-TRIO: Ekspert Egil Drillo Olsen og kommentator Marius Skjelbæk blir intervjuet av Julie Strømsvåg på indre bane i Tirana. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har kommentert landslaget før. Men det er veldig lenge siden. Det var i perioden fra 2001 til 2004. Da hadde jeg noen kamper sammen med Arne Scheie, forteller han.

Ulykkelig slutt

75-åringen har trent Norge i to perioder. Sist gang var fra 2009 til 2013. Av 49 kamper på fire år endte 25 med seier.

Få - om noen - har et større navn enn Drillo i norsk fotball. Men midt under VM-kvalifiseringen i 2013 gikk han av.

- Jeg fikk sparken, hevdet Drillo etterpå.

- Avgangen var frivillig, svarte Norges Fotballforbund.

Seinere har Drillo ment lite offisielt om de sportslige prestasjonene til landslaget. I kveld er han klar for å si det akkurat som det er:

- Jeg skal kommentere det jeg ser. Er det bra, skal jeg si det. Er det dårlig, skal jeg også si det.

- Kjetil Rekdal fikk mye kjeft for at han var for negativ?

- «Reka» er jo litt i overkant negativ, sier Drillo og humrer.

Briljerer

Han fyller 76 år søndag 22. april. I Albanias hovedstad Tirana følger han pressedelegasjonen på turen. Fortsatt er det sånn at han briljerer med kunnskap og utenfor banen.

Spørsmål om hva som er Albanias høyeste fjell blir for enkelt. Da svarer Drillo akkurat som det er: «Det heter Korab, 2764 meter høyt.»

Drillo foretrekker å få oppgitt antall meter, sånn at han kan si hvilket land denne fjelltoppen er høyest i.

På banen liker han det han ser av Norge:

- Lars Lagerbäck og jeg har mye av det samme synet på fotball. Jeg er optimist med tanke på framtida. Jeg synes jeg ser konturene av spillere som kan ta steget opp på et høyere nivå.

- Hvem tenker du på da?

- Vi har spillere i midtbaneleddet og på topp som holder et bra nivå. Men det varierer. Jeg tror også at Kristoffer Ajer kan bidra litt i det bakerste leddet.

Drillo legger ikke skjul på at han er «fotballnerd». Det er derfor han fortsatt er synlig på den offentlige scenen.

- Får vi se deg som trener igjen?

- Nei, ikke som trener. Men i en eller annen rolle, eventuelt som rådgiver, det utelukker jeg ikke.

Drillo skal jobbe for NRK under VM-sluttspillet i Russland i sommer.

- Jeg skal ha 16 kamper, blant annet finalen og bronsefinalen. Det gleder jeg meg til.

Én seier

Et lag som definitivt ikke skal til sluttspillet i 2018 er Norge. Derimot skal laget forsøke å forbedre en dårlig bortestatistikk under Lagerbäck. På fem forsøk er det blitt én seier, 8-0 mot San Marino.

- Jeg har sagt i flere år at jeg blir irritert over å gjøre det dårligere på bortebane enn hjemmebane. Jeg finner ingen annen forklaring enn at det ligger mentalt, sier Lagerbäck.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling