POPULÆR:  Håvard Nordtveit er som fast inventar å betrakte i Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach. I kveld spiller laget borte mot Bayern München. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Håvard Nordtveit er som fast inventar å betrakte i Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach. I kveld spiller laget borte mot Bayern München. Foto: NTB ScanpixVis mer

Her er Drillos heiteste utenlandsproff

Ingen får mer spilletid enn Håvard Nordtveit.

(Dagbladet): Håvard Nordtveit (22) har vært på banen i 97 prosent av tida for Borussia Mönchengladbach denne sesongen.

- En prestasjon, sier agent og Bundesliga-ekspert Terje Liverød til Dagbladet.

Når trener Egil Drillo Olsen skal plukke ut spillere til landslaget, er det én overveielse som er viktigere enn alle andre:

- Spilletid i klubbene!

Dagbladet har sett på spilletida til utenlandsproffene som er innenfor radaren til landslagssjefen. Ingen slår Nordtveit, som har vært på banen i 1403 av totalt 1440 minutter for Borussia Mönchengladbach denne sesongen (se faktaboksen under saken).

- Han briljerer ikke, men gjør en god jobb, sier Liverød før Borussias kamp mot Bayern München i kveld.

To verdener
På pallen kommer også Alexander Tettey og John Arne Riise. De har spilt 91 prosent av tida for henholdsvis Norwich og Fulham. Espen Ruud har enda mer spilletid i Odense, 95 prosent, men den danske ligaen er naturligvis ikke like høyt rangert.

I den andre enden av skalaen finner vi blant andre brødreparet Moa og Mos Abdellaoue i Hannover og F.C. København. Mye skyldes skader i henholdsvis rygg og hofte.

Likevel sier en ærlig Mos:

- Jeg legger ikke skjul på at manglende spilletid er uheldig for utviklingen min. Konkurransen er tøff.

En som nærmest er ute i kulda, er Feyenoord-spiller Harmeet Singh. Den tidligere Vålerenga-spilleren har spilt 71 av 1440 minutter for sin nye klubb i Nederland.

God jobb
Tilbake til Håvard Nordtveit:

SPILLETID:  Egil Drillo Olsen er avhengig av spillere som er jevnlig på banen i klubbene sine. Foto: NTB Scanpix
SPILLETID: Egil Drillo Olsen er avhengig av spillere som er jevnlig på banen i klubbene sine. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han er ikke en snakkis i Tyskland. Men han er hva de kaller en «stammspieler», sier Liverød.

22-åringen er opprinnelig fra Haugesund, men ble oppdaget av Arsenal i 2007. Etter å ha vært på utlån, ble han fast Gladbach-spiller i 2011. Trener Lucien Favre benytter ham som defensiv midtbanespiller foran midtstopperne.

Liverød sier:

- Jeg så en kamp med ham på TV for ikke lenge siden. Kommentatoren ga ham god kritikk. Men jeg kan ikke pr. i dag se at han er aktuell for litt større lag som Bayern München og Borussia Dortmund.

Flest scoringer
Moa har bare spilt 295 av 1440 minutter for Hannover i Bundesliga. Det utgjør 20 prosent av tida. Til gjengjeld er han nordmannen som har scoret flest mål av dem som spiller i England og Tyskland. Fire nettkjenninger er det blitt hittil.

- Statistikken skyldes ikke bare en kranglete rygg. Han hadde måltørke lenge, og Hannover har flere alternativer i angrep. Blant dem er tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf, sier Liverød.

NB: Hele statistikken ser du i faktaboksen under saken.