Her er Drillos Irak-assistent

- Har fått en på øverste hylle, mener Drillo.

(Dagbladet.no): Både Roar Stokke og Ola By Rise har takket nei til jobben som Iraks assistenttrener, men i dag fikk Drillo endelig napp.

 Mannen som skal hjelpe ham å få Irak til VM i 2010 heter Otto Ulseth, melder Adresseavisa. - Jeg gikk ut tidlig og kontaktet en håndfull aktuelle. Noen sa nei med en gang, og noen gikk i tenkeboksen. En av dem var Otto, og etter å ha tenkt litt sa han ja. Det er jeg veldig glad for, sier Drillo til Dagbladet.no.

Drillo er ikke i tvil om Ulseth har kvalitetene som kreves. Kriteriene han vaktla handlet blant annet om at vedkommende måtte ha noenlunde felles fotballfilosofi, samt være flink med mennesker.

- Jeg føler jeg har fått en på øverste hylle. Han er trivelig, har lett for å skape entusiasme rundt seg og jeg har kjent ham så lenge at jeg vet vi vil fungere godt sammen, sier han til Adresseavisa.

- Bedre trenere har fått sparken

Ulseth var hovedtrener for Tromsø i 2005, men fikk sparken i august etter at flere sentrale spillere hadde uttrykt mistillit. Han har også jobbet som sportskommentator i Adresseavisa, og skrevet boka «med Drillo i Premier League».

- Det at jeg vet at kjemien stemmer var også viktig. Otto er perfekt, skryter han.

Drillo bryr seg lite om måten Ulseth forsvant ut av Tromsø på.

Her er Drillos Irak-assistent

- Det er bedre trenere enn Otto som har fått sparken, sier han til Dagbladet.no.

Drillo har varslet at han vil tilbringe mye tid i Oslo selv om han nå er hovedtrener for Irak. I periodene han skal oppholde seg i Asia, vil hans andre hjem trolig bli i Doha, Qatar.

- Hva med Ulseth?

- De tinga der er jeg ikke sikker på. Jeg håper vi kan få en leilighet i Doma, hvor vi begge kan bo i perioder. Det jobbes med saken, sier Drillo.

- Var han vanskelig å overtale?

- Han har en jobb, og familie med unger. Han hadde mange runder han sikkert måtte gå, sier han til Dagbladet.no.

- OTTO ER PERFEKT: Alle kriteriene Drillo anså som viktige for assistentjobben for det irakiske landslaget, oppfylles av Otto Ulseth. Foto: SCANPIX
- OTTO ER PERFEKT: Alle kriteriene Drillo anså som viktige for assistentjobben for det irakiske landslaget, oppfylles av Otto Ulseth. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>ASSISTENTTRENER FOR IRAK:</B> Otto Ulseth.