TOPPMØTE: 9. mars må kvalikmotstanderne være enige om terminlista, ellers blir det loddtrekning. Her er Drillo sammen med Portugals Carlos Queiroz og Darnmarks Morten Olsen, etter trekningen av EM-kvalikgruppene for en uke siden. Foto: EPA
TOPPMØTE: 9. mars må kvalikmotstanderne være enige om terminlista, ellers blir det loddtrekning. Her er Drillo sammen med Portugals Carlos Queiroz og Darnmarks Morten Olsen, etter trekningen av EM-kvalikgruppene for en uke siden. Foto: EPAVis mer

Her er Drillos kvalik-krav

Kan nekte å skrive under på Uefa-dokument.

|||ULLEVAAL (Dagbladet): EM-kvaliken var langt fra spikret da Norge trakk Portugal, Danmark, Island og Kypros opp av Uefa-bollen for åtte dager siden.

Om om snau måned skal nemlig landslagssjefene utkjempe et tøft slag, som kan få stor innvirkning på Norges sjanser til å nå et EM-sluttspill i Ukraina og Polen i 2012.

De fem forbundene skal nemlig forhandle om hvordan terminlista for kvaliken skal se ut. Og uenigheten er allerede stor.

Høy temperatur- Det blir ofte høy temperatur i slike forhandlinger. Og så dukker det alltid opp ting du ikke har tenkt på, som gjør det enda mer kronglete, sier landslagssjef Egil Olsen til Dagbladet.

Han presenterte tidligere i dag troppen som skal møte Slovakia i en treningskamp i starten av mars. Kort tid etter denne kampen skal han i forhandlinger med de andre landslagssjefen i kvalikgruppa.

- Jeg tror det vanligste er å bli enig, men jeg er ikke helt sikker. Dette kan fort gå til Uefa også, derfor har vi studert denne, sier Drillo og holder opp et skjema han har fått tilsendt av det europeiske fotballforbundet.

Dersom ikke landene blir enige vil Uefa trekke utfallet. Kampene er satt opp med lagnavn A, B, C, D og E, og så så vil loddtrekning avgjøre hvilken bokstav Norge skal erstatte.

For at det ikke skal ende med trekning, må alle landslagssjefene skrive under. Drillos signatur kan sitte langt inne.

Har fått Portugal-ønskeDette er de viktigste kravene Drillo tar med seg inn i forhandlingene:

• Norge vil ha to hjemmekamper førstkommende høst.

LADER OPP MED SLOVAKIA: Drillo presenterte i dag troppen som skal møte Slovakia 3. mars. Bare noen dager etter skal han i tøffe forhandlinger. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
LADER OPP MED SLOVAKIA: Drillo presenterte i dag troppen som skal møte Slovakia 3. mars. Bare noen dager etter skal han i tøffe forhandlinger. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

• Norge vil møte enten Danmark eller Portugal i 2010. Helst begge.

- Jeg tror det kan bli vanskelig, og forhandlingene varer i bare ett døgn før vi må levere inn avtalen - eventuelt konkludere med at vi ikke blir enige.

For han har allerede fått signaler fra motstanderne om at de ikke er spesielt begeistret for Norges krav.

- Jeg vet at Portugal ønsker å spille begge kampene mot oss i 2011. De har allerede spurt om mars og oktober neste år, sier Drillo.

Tett på VMÅrsaken er todelt. Danmark og Portugal skal begge spille VM-fotball i sommer. Da ønsker de seg nok enklest mulig motstand til høsten, og det er på papiret Island og Kypros.

I tillegg vet de at det med tanke på Norges hjemlige spillere er en fordel å møte våre beste menn på våren, før den norske sesongen starter.

- Vi kommer ikke til å underskrive om vi ikke får Portugal eller Danmark i 2010. Det ideelle vil være å møte dem så tett på VM som mulig. Og hvis det blir trekning, vil vi garantert - sånn som skjemaet til Uefa er - møte enten danskene eller portugiserne til høsten, sier Drillo.

Derfor frykter han ikke uenighet og trekning. Det gir ham ro i det som garantert kommer til å bli tøffe forhandlinger - et møte han gjerne skulle vært foruten.

- Jeg synes det kanskje hadde vært like greit om Uefa hadde funnet en fornuftig modell og satt opp gruppene. Sånn at vi kunne blitt ferdig med det. De store har ofte stor gjennomslagskraft i slike forhandlinger, men vi kan uansett nekte å skrive under, sier landslagssjefen.