HATER KÅRINGER: Men Drillo har like fullt stemt på sine favoritter til årets trener og årets spiller. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HATER KÅRINGER: Men Drillo har like fullt stemt på sine favoritter til årets trener og årets spiller. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Her er Drillos valg for Gullballen

Har stemt på verdens beste spiller og trener.

(Dagbladet): Egil Drillo Olsen (69) mener Lionel Messi og José Mourinho bør kåres til henholdsvis «Årets spiller» og «Årets trener».
 
Mandag 9. januar arrangeres den årlige fotballgallaen FIFA Ballon d?Or i Sveits. Gallaen går også under navnet Gullballen og foregår i regi av det internasjonale fotballforbundet FIFA.

Landslagstrenere og landslagskapteiner fra rundt 200 medlemsland har levert inn sine svar på følgende spørsmål:

- Hvem er «Årets spiller» og «Årets trener» i 2011?

Imponerer
Nå er det klart at Drillo synes Lionel Messi og José Mourinho fortjener å havne i de to kategoriene.

Til Norges Fotballforbunds eget nettsted — fotball.no — sier landslagssjefen i en artikkel som blir publisert i dag:

- Både Messi og Mourinho er sterke fotballpersonligheter. De har stått for imponerende prestasjoner både i år og tidligere.

HAR DU HØRT AT DRILLO HAR STEMT PÅ OSS: I år som i fjor hadde Drillo José Mourinho og Lionel Messi øverst på lista si. Men på trenersida er Zlatko Kranjcar og Stuart Baxter erstattet av sir Alex Ferguson og Zlatko Kranjcar, men Didier Drogba og Asamoah Gyan er byttet ut med Wayne Rooney og Luis Suarez.   Foto:  AFP PHOTO/ DANI POZO
HAR DU HØRT AT DRILLO HAR STEMT PÅ OSS: I år som i fjor hadde Drillo José Mourinho og Lionel Messi øverst på lista si. Men på trenersida er Zlatko Kranjcar og Stuart Baxter erstattet av sir Alex Ferguson og Zlatko Kranjcar, men Didier Drogba og Asamoah Gyan er byttet ut med Wayne Rooney og Luis Suarez. Foto: AFP PHOTO/ DANI POZO Vis mer

I klassen «Årets spiller» kjemper Messi mot Cristiano Ronaldo og Xavi. José Mourinho blir utfordret av Sir Alex Ferguson og Josep Guardiola som «Årets trener».

Motsatt fotball
Det er verdt å merke seg at Drillo foretrekker den langt mer kontroversielle Mourinho foran Barcelonas Guardiola.
Ser vi på landslagssjefens tidligere uttalelser er det kanskje ikke så rart. Og mange mener Norge og Barcelona står for totalt motsatt fotball.

- Når de spiller mot etablert, både defensivt og offensivt, ser jeg store svakheter, har Drillo sagt.

- Jeg innbiller meg at dersom de hadde tatt bort mange av støttepasningene, ville de blitt enda bedre.

Begivenhet
Landslagets kaptein Brede Hangeland har stemt på Messi og Guardiola, skriver fotball.no.

Blant kvinnene har landslagssjef Eli Landsem og kaptein Ingvild Stensland foreslått de samme personene. Begge mener Norio Sasaki (Japan) og Homare Sawa (Japan) bør kåres til henholdsvis «Årets trener» og «Årets spiller».

FIFA-kåringen i Zürich er vanligvis en begivenhet av rang. Gallakledde fotballprofiler fra hele verden soler seg i lyset fra TV-lampene.

Her er det ball for alle pengene.