Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er e-posten der NFF-toppen refser kollegene

Les e-posten i sin helhet.

KRITISK: Ronny Aasland, direktør for strategi og forretningsutvikling i Norges Fotballforbund.  Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
KRITISK: Ronny Aasland, direktør for strategi og forretningsutvikling i Norges Fotballforbund. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet skriver i dag om bråk i Norges Fotballforbund (NFF). Her er e-posten der Ronny Aasland, direktør for strategi og forretningsutvikling i NFF, går til knallhardt angrep på kolleger i Fotball-Norge:

Les e-posten i sin helhet her:

Emne: Personlig ytring til 3 personer som over tid har skadet fotballen.

26. februar 2016, 13:02:

Bjarne Berntsen - Einar Schulz og Stig Ove Sandnes.

Grensen er nådd. Den er passert med god margin.

Jeg skriver en felles mail til dere. Utgangspunktet er hvordan dere representerer norsk fotball. Skadene dere har påført og påfører organisasjonen. Mangel på lojalitet. Eller motsatt - illojalitet.

Først en liten innledning.

Dere var alle 3 sentrale i prosessen og gjennomføringen av den forrige medieavtalen.
Jeg opplever at det er den største omdømmeskandalen i norsk fotball noensinne. Prosessen og resultatet av avtalen skader fortsatt hele organisasjonen.
Et samlet norsk fotball har mistet betydelige inntekter i denne perioden.
NFF har til tross for dette - og flere andre belastende saker opprettholdt et langsiktig samarbeid med våre nasjonale partnere. Og utviklet nye inntektskilder og aktiviteter.
Til tross for de skadene dere påførte organisasjonen.

Men dere, og noen flere visste best. Den gang som nå.

Om dere husker dårlig, kan vi ta fram saksunderlag og styreprotokoller.
Vi kunne jo også be kontrollkomiteen se på saken. De ønsket visst å se på det den gang.
Noen stoppet det. Uvisst av hvem.  Man kan bare spekulere.

Så til hver enkelt av dere :

Bjarne Berntsen

Vi har hatt noen personlige samtaler Bjarne. Du mener selv du har meget stor kunnskap om norsk fotball. Usikker på hvilke deler av norsk fotball du har kunnskap om.
I de delene av fotballen jeg er involvert har jeg vel aldri opplevd noen med slik mangel på kunnskap og forståelse for hva som skaper aktivitet, inntekter og forutsigbar økonomi.
Det til tross for at du har all tilgjengelig informasjon i ulike styrer over lang tid.
Du er tydelig på å fortelle at du aldri snakker med media.
Paradokset er at medias spørsmål er direkte og presise i forhold til det du selv har spurt om, formidlet og fått svar på av NFFs administrasjon. Det er helt legitimt at du spør.
Det skulle bare mangle.

Men jeg er jo usikker på motivene etter hvert. Du trakk meg til side etter et styremøte i Idrettens Helsesenter i høst. Du fortalte meg - som er ansatt - at vi ikke lenger kunne leve med omdømmet til president Hallen.  I vår kaffeprat for et par uker siden fortalte du meg at du hadde den desidert beste CV til å bli den nye fotballpresidenten, men at du ikke var skuffet over å ikke bli nominert. Er det mulig å tro deg på det?

(...)

For øvrig kunne det være spennende å høre hva du har tilført fotballen på aktivitet og inntektssiden i toppklubben Viking, rollene dine i NTF og NFF.
Vet ikke hvorfor du sluttet i Viking, og velger å se bort fra rykter. En suksesshistorie har det kanskje ikke vært.

Du fortsetter å belære og snakke negativt om NFFs administrasjon. Ukulturen i norsk fotball representeres i hvert fall godt av deg.

Håper du mottar godtgjørelsen du får utbetalt av NFF med god samvittighet.
Det skal jo stekes mye vafler i breddeklubbene for å dekke dine godtgjørelser og din reisevirksomhet.

Stig Ove Sandnes:

Vi har jobbet sammen i mange år Stig Ove. Du er en flittig maur. Nå sover du ikke godt om natta fordi du som klubbleder ikke har penger til lønninger. Da bruker du NFF som bank, og betaler ikke regningene. Det kan virke som du er dyktigere på å bygge ned virksomheter enn å skape noe selv. Har til dags dato ikke opplevd at du har bidratt med en inntektskrone.  Men å belære andre - der er du en ener.

Vi hadde også en kaffeprat for ca. 3 uker siden. Jeg tenkte det var riktig å spørre deg personlig om noen saker, bl.a. noe som var omtalt i media.
Du forsikret meg om at du verken hadde sagt, eller ment dette. Spesielt var det kritikken mot generalsekretæren du dementerte.

Du lyver meg rett opp i ansiktet. Men du står i hvert fall fram. Det skal du ha.
Du snakker om ukulturen. Du representerer selv ukulturen. Skulle jeg driste meg til å mene noe om en ukultur i NFF systemet, måtte det i så fall være i tiden før Kjetil Siem ble ansatt.

Faktum er at norsk fotball sto med brukket rygg da Kjetil Siem ble ansatt som generalsekretær. Med bakgrunn i den skandaløse prosessen med forrige medieavtale.
Våre samarbeidspartnere ønsket ikke å være sammen med oss.
Siem kom inn. Har bygget ny tillit. Har utviklet organisasjonen og gjør nødvendige endringer. Han er helt sikkert ikke feilfri. Det er ingen i administrasjonen.
Men han har bidratt til en fantastisk soliditet og gjenreisning av tillit.
Det til tross for at det fortsatt er en rekke personer som av egen fortreffelighet benytter media til aktivt å skade norsk fotball. Uten tanke for konsekvensene. Annet enn sine egne.  Gjøre seg selv større enn det man representerer.

At han orker å stå idet er helt fantastisk.  

I vår samtale Stig Ove, spurte jeg om du forsto hvor skadelig denne type utsagn er for kommende forhandlinger. Du svarte at det forsto du. Da er fasiten at du nå aktivt bidrar til å svekke inntektene, og fortsatt skade omdømme. Helt bevisst.
Det er en skandale. Ikke for at vi ikke skal ha åpenhet. Men for motivet.
Du blir aldri generalsekretær i NFF Stig Ove. Noen tror du drømmer om det. Du har ingen tillit.

Kritikken du målbærer må jo også være en direkte mistillit til sittende forbundsstyre.
Spørsmålene og kritikken du framfører i dagens VG er besvart etter spørsmål i styret.
De hadde vel satt i verk tiltak om administrasjonen gjør noe som ikke er i tråd med styrevedtak, budsjett og handlingsplaner og vedtak på forbundstinget.

NFF har aldri hatt mer solid og forutsigbar økonomi. Aldri hatt større aktivitet.
Aldri hatt større egenkapital. Og leverer på handlingsplanen. Du er sikkert uenig i handlingsplanen. Den er jo ikke din.

Det er en selvfølge at det stilles spørsmål om ressursbruk og prioriteringer. Det er fullstendig uproblematisk. Det er nødvendig. Det er garantert mye å gjøre bedre.
Og ja - signaler er viktig. Jeg formidler nå mine.

Du sier også at det bør deles ut 20 millioner ekstra til klubbene på tinget.
Med den mangel på lojalitet og skade dere står for blir ikke spørsmålet om vi kan fordele mer midler ut. Det blir et spørsmål om hvordan vi må starte nedskaleringen av aktiviteten i samlet norsk fotball.  

Det blir resultatet av den inkompetansen bl.a. du og Bjarne besitter.
Det er nok ikke viktig for dere.
Selvskadingen av vårt eget produkt stopper nok ikke.

Synspunktene deres skal vi ta med oss, som ytterligere læring - også om lojalitet.

Einar Schulz:

Du sier i VG at du er en av syndebukkene. Du har helt rett. Kanskje den største.

En liten oppsummering :

Et lite knippe av de vellykkede klubblederne setter et kritisk søkelys på ukulturen i administrasjonen i NFF. Dere ( og flere med dere ) kan i hovedsak vise til uansvarlig klubbdrift for andres penger.  Dere har alle hatt eller har verv i NTF. Har dere sett nærmere på ressursbruken der eller er det vanskelig å skite i eget reir ?

Foreslår i hvert fall at dere ser nøye etter om dere noen gang finner på å se dere i speilet.
Det er ikke noe vakkert syn.

Dette var min helt personlige mening om dere. Tror dere forstår budskapet.

Jeg kopierer en del sentrale personer, som er  viktige bidragsytere for fotballen.

Synd jeg ikke kan framføre mine betraktninger på fotballtinget. Som ansatt er man ikke berettiget til ytringer verken der eller andre steder.

Ser derfor fram til åpenheten fra dere på dette temaet. Dere bruker jo mediene slik det passer dere.

Ronny Aasland.

PS: Dagbladet har snakket med Einar Schultz, som sier han ikke har noen kommentar til e-posten. Dagbladet oppsøkte også Bjarne Berntsen på forbundstinget på Ullevaal stadion, Berntsen sier han ikke vil kommentere saken og heller vil konsentrere seg om tinget. Stig-Ove Sandnes skriver i en tekstmelding at han ikke har noen kommentar, og at saken er avsluttet fra hans side.

Dagbladet har også vært i kontakt med Ronny Aasland, som sier han står «hundre prosent inne for» innholdet i e-posten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!