Her er ekspertenes fem beste sommerkjøp

Ett navn går igjen.

 ALLE HAR TROA:  Ekspertene Dagbladet spurte er sikker på at Alexis Sanchez kommer til å bli en viktig brikke for Arsenal i årets Premier League sesong. Foto: NTB Scanpix
ALLE HAR TROA: Ekspertene Dagbladet spurte er sikker på at Alexis Sanchez kommer til å bli en viktig brikke for Arsenal i årets Premier League sesong. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Premier League-klubene har slått på stortromma i sommer. Alle storklubbene har investert tungt i nysigneringer,  og fortsatt er det igjen nesten tre uker før overgangsvinduet stenger.

I dag varslet for eksempel United at de kan bruke 800 millioner til på spillerkjøp.

Det er store forskjeller på overgangene. Der Liverpool har styrt unna de største sjernenespillerne,  har Chelsea gått for de store navnene som Fabregas og Costa.

Men hvem er egentlig de beste overgangene?

 FAVORITTKJØP:  Rune Bratseth og Jan Åge Fjørtoft har funnet det de mener er Premier Leagues beste kjøp i sommer. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
FAVORITTKJØP: Rune Bratseth og Jan Åge Fjørtoft har funnet det de mener er Premier Leagues beste kjøp i sommer. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer

Dagbladet utfordret flere eksperter til å plukke ut favorittovergangene i sommer.

Jan Åge Fjørtoft Før Jan Åge Fjørtoft svarte ville den tidligere måltyven presisere definisjonen av at godt kjøp:

- Det er flere kriterier. Både om han gjør laget bedre, og hvor mye det koster.  Enkelte lag kan hente akkurat de spillerne de vil, mens noen må handle lurt og billig Det er «Silly Money» i Premier League, det ser vi når Adam Lallana er like dyr som Toni Kroos, og United henter Herrera og Shaw for den prisen de gjorde, sier Fjørtoft:

1. Louis van Gaal. - Nederland til Manchester United
Det er ingen tvil om at van Gaal er årets beste overgang. Han kommer til å gjøre det veldig bra med United. Det er god business.

2- Alexis Sanchez - Barcelona til Arsenal
Endelig har Wenger brukt penger på en etablert toppspiller. God i Barcelona, og en spiller Arsenal trenger.

 TV2-EKSPERT:  Øyvind Alsaker. Foto: NTB Scanpix
TV2-EKSPERT: Øyvind Alsaker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

3. Diego Costa - Atletico til Chelsea
Sammenlignet med konkurrentene har Chelsea hatt for dårlige spisser de siste åra. Jeg er ikke helt overbevist, men Costa løper spissproblemene. Dyrt, men klokt.

4. Mame Biram Diouf - Hannover 96 til Stoke
Var god i Tyskand, selv om han fikk slutten av sesongen ødelagt av skader. Er klok og målfarlig, og et godt kjøp av Stoke.

5. Rickie Lambert - Southampton til Liverpool
En klubb får aldri for mange spisser. De som avgjør kamper, og lag må ha matchvinneren. Det er en morsom og lur signering. Han er en målscorer, og kommer til å score.  

Øyvind Alsaker, TV 2-ekspert: 1. Alexis Sanchez - Barcelona til Arsenal
En signering med et klart signal til en overkommelig pris. Arsenal har nok små driblefanter - her har de hentet en anvendelig spiller som kommer til å true bakrom.

2. Diego Costa - Atletico til Chelsea
Fantastisk statistikk. Chelsea var 30 mål dårligere enn City og Liverpool i fjor. Ingen tvil hvor skoen presser. Han operere gjerne alene, og passer perfekt inn i Chelsea. Med alle de klassespillerne rundt blir jeg overrasket hvis han ikke scorer 20 mål.

 SPENNENDE:  Rune Bratseth har troa på Dusan Tadic. Foto: NTB Scanpix
SPENNENDE: Rune Bratseth har troa på Dusan Tadic. Foto: NTB Scanpix Vis mer

3. Cesc Fabregas - Barcelona - Chelsea
Har alltid vært en fan. Han er en enestående allroundspiller. Et scoop. Chelsea mister Lampard, men med Fabregas har de sikret seg i mange år.

4. Dejan Lovren - Southampton - Liverpool
Midstopperplassen var en åpenbar problemplass for Liverpool i fjor. De slapp inn over 50 mål - mer enn Crystal Palace.  Lovren er en ledertype og god mann mot mann. Det trenger Liverpool, som spiller med høy risiko - Lovren kan være sjefen bak der.

5. Romelu Lukaku - Chelsea til Everton
Bra at Everton viser ambisjoner om å ta nye steg. Lukaku kjenner klubben fra utlån. Han blir en suksess.

Rune Bratseth, Viasat-ekspert - Det er mange navn å ta av, men jeg har valgt spillere jeg tror kommer til å prege Premier League og spillere jeg mener er spennende.  Luke Shaw, Felipe Luis og Adam Lallana kunne for eksempel alle vært nevnt, sier Bratseth.

1. Cesc Fabregas - Barcelona til Chelsea
Han kastet bort flere år i Barcelona. Gikk fra å være hjertet i Arsenal til å være en av mange i Barcelona. Bra han tar steget bort og kan spille hovedrollen igjen. Fabregas er verdensklasse, har et nydelig overblikk og vil prege Premier League.

 LØSER HAN PROBLEMENE?  Liverpool slapp inn altfor mange mål i fjor. Er Dejan Lovren kuren? Foto: NTB Scanpix
LØSER HAN PROBLEMENE? Liverpool slapp inn altfor mange mål i fjor. Er Dejan Lovren kuren? Foto: NTB Scanpix Vis mer

2. Alexis Sanchez - Barcelona til Arsenal
God i VM. Fikk spille hovedrollen. Nå kan han slippe seg ut, vandre litt og få ut mer potensial.  Han ligger litt lenger fram enn driblefantene i klubben og blir en viktig bakromsspiller.

3. Dusan Tadic - Twente til Southampton
En veldig spennende spiller. En klassisk måltyv som er smart, teknisk og slu. Han er klok og gjør uventende ting i avslutningsøyeblikket.

4. Enner Valencia - Pachuca til West Ham
Jeg fikk veldig sansen for ham under VM. Ekstremt fysisk med god spenst og hurtighet. Spiller kanskje ikke på det laget han får utvikle seg mest spillermessig, men jeg er spent på Valencia.

5. Dejan Lovren - Southampton til Liverpool.
Nødvendig og riktig grep av Liverpool. Jeg har ikke sansen for Skrtel. Han scorer noen mål, men er ellers så som så.  Liverpool var altfor heite i toppen i fjor i forsvaret. Lovren kan bidra til struktur og være en ledertype. Jeg har sansen for ham.

 IMPONERTE UNDER VM:  Enner Valencia. Foto: NTB Scanpix
IMPONERTE UNDER VM: Enner Valencia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

•Er du enig med ekspertene? Kom med dine fem i kommentarfeltet.

 BLIR STOR:  Eksprtene er enige om at Cesc Fabregas går en stor framtid i Chelsea. Foto: NTB Scanpix
BLIR STOR: Eksprtene er enige om at Cesc Fabregas går en stor framtid i Chelsea. Foto: NTB Scanpix Vis mer