Her er en æra over

Newcastle har bare to poeng etter fire kamper, og i går ble sir Bobby Robson Premier Leagues andre manageroffer.

LONDON (Dagbladet): Paul Sturrock fikk sparken fra Southampton tidligere i forrige uke.

Den 71 år gamle trenerlegenden sir Bobby Robson har de siste ukene hatt masse trøbbel og dårlige resultater.

Spillerkritikk

Først kom han i konflikt med Kieron Dyer, som nektet å spille på plassen han fikk utdelt av Robson. Da satte Robson ham på transferlista.

Sentrale spillere på laget kritiserte managerens taktikk, og truet med å slutte.

Plutselig ble midtstopperen Jonathan Woodgate solgt til Real Madrid. Ifølge spekulasjonene over hodet på Robson.

Så satte han Shearer på benken i lørdagens kamp mot Aston Villa, som endte i 4-2-tap. Da Ruud Gullit gjorde det samme i 1999, ble det hans endelikt. Shearer er en lokal gud i Newcastle, og var ventet å ta over klubben når Robsons kontrakt skulle ha gått ut neste sommer.

-  Takknemlige

-  Etter en skuffende start på sesongen har direktørene bestemt seg for å skifte ut sir Bobby Robson som manager. Vi nøler ikke med å gi vår oppriktige takknemlighet for måten sir Bobby har bygd opp laget under de fem åra han har vært her, og for hvordan han har snudd laget fra bunn- til topplag, sa styret i Newcastle i en pressemelding.

Massiv skuffelse

-  Jeg er massivt skuffet at jeg ikke får fullført jobben jeg kom hit for å gjøre. Jeg har trivdes utrolig godt, og ønsker klubben alt godt. Newcastle-fansen er verdens beste, og nå vil jeg prøve å bli en av dem, sa en tydelig beveget Robson til Sky Sports News.

Men han gir seg ikke:

-  Hjertet mitt, hodet mitt og beina mine er i god stand. Jeg liker det jeg gjør, og føler meg i toppform. Jeg tenker ikke på å pensjonere meg, ikke i det hele tatt. Så lenge jeg kan gjøre denne jobben, så vil jeg gjøre den, sa han.

Spekulasjoner

Spekulasjonene om hvem som vil ta over klubben er alt i gang. Den sparkede Liverpool-treneren Gerhard Houllier er favoritt til å ta over ut sesongen, med Shearer som høyre hånd, for å overlate roret til storscoreren neste sesong.

De fleste tror likevel at det er Alan Shearer som vil ta over allerede nå.

SPARKET: Sir Bobby Robson satte Alan Shearer på benken i kampen mot Aston Villa. Newcastle tapte 4 - 2, og trenerlegenden må se seg om etter ny jobb. For fortsette skal han ...