Her er en duell du ikke får se til vinteren

Se hvem som er hvassest av Brandsdal og Hattestad i håndbak.

SOGNEFJELLET (Dagbladet): Både Eirik Brandsdal og Ola Vigen Hattestad er vant til å utkjempe tøffe dueller mot hverandre. I fjor var de to verdens beste sprintere, og helt fram til den aller siste sprintfinalen, var begge i stand til å vinne verdenscupen sammenlagt.

Men Brandsdals sjetteplass i finalen, etter at Hattestad ble disket i kvartfinalen og ble tildelt 30. plass i Falun, var akkuart ikke nok til å fravriste østfoldingen verdenscupseieren.

- Det var surt å ikke stå på toppen av den sammenlagtcupen når jeg hadde muligheten til det, innrømmet Brandsdal overfor Dagbladet.

Han endte fattige åtte poeng bak Hattestad sammenlagt

Har hatt nedtur
Ola Vigen Hattestad vant den totale verdenscupen med åtte fattige poeng, i en sesong han såvidt klarte å komme seg med til OL. Et OL som endte med sprintgull også.

For mannen som var verdens suverent beste sprinter i 2009, var det deilig å få tilbake følelsen av å lykkes igjen.

- Jeg veit hvordan det føles når det ikke går så bra også nå, så jeg setter nok mer pris på OL-gullet og sprintcupen i år enn det jeg gjorde den sesongen hvor alt lykkes, sier Hattestad til Dagbladet.

Begge satser på seier
Foran en ny sesong, der Brandsdal plutselig er utfordrer til den norske sprinttronen, ba vi de to rivalene om å brette opp ermene og vise oss styrkeforholdet med bare nevene.

Og siden de to er bedre venner enn rivaler, måtte det bli i håndbak. (Resultatet av den kampen kan du se i videoen i vinduet øverst i saken).

- Jeg har alltid hatt som mål å være verdens beste skisprinter, og skal du være det må du vinne mer enn mesterskap. Da må du vinne verdenscupen sammenlagt også, så det er jo viktig å vinne den, selv om det er VM som er viktigst i år også, sier Hattestad, som kommer til å få enda tøffere kamp av Brandsdal til vinteren.

- Jeg måtte gå noen runder med meg selv etter forrige sesong og tenke godt gjennom et par ting, men nå kjenner jeg at jeg er skikkelig klar for å banke både Ola og alle de andre, sier Brandsdal.