Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er en mann som støtter utskjelte Gillett og Hicks

Harry Redknapp gjør The Sun neppe mer spiselig på Merseyside.

FORSVARER GILLETT, HICKS OG HODGSON: Spurs-manager Harry Redknapp forstår ikke kritikken som rammer Liverpools amerikanske eiere Tom Hicks og George Gillett, som er i ferd med å bli presset ut av klubben.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Chris Ratcliffe
FORSVARER GILLETT, HICKS OG HODGSON: Spurs-manager Harry Redknapp forstår ikke kritikken som rammer Liverpools amerikanske eiere Tom Hicks og George Gillett, som er i ferd med å bli presset ut av klubben.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Chris Ratcliffe Vis mer

||| (Dagbladet): Tabloidavisa The Sun er den mestselgende dagsavisa i Storbritannia. Det vil si alle andre enn på Merseyside.

Rupert Murdoch-blekka har nemlig vært bannlyst i Liverpool siden Hillsborough-tragedien i 1989 da de under forsideoverskriften «The Truth» framsatte grusomme og dekningsløse påstander om enkelte supporteres atferd i kjølvannet av tribuneulykken som kostet 96 mennesker livet.

Avisa kan neppe vente seg en plutselig vekst i salgstallene i Liverpool, etter Tottenham-manager Harry Redknapps siste spalte. Der tar han , som bortimot den eneste ved siden av Tom Hicks og George Gillett selv, den utskjelte amerikanske duoen, i kraftig forsvar.

- Man sier at keepere er gale, men i dagens pengegale virkelighet i fotballverdenen, må man ha en skrue løs dersom man ønsker å kjøpe en fotballklubb. Hele debatten som raser rundt Liverpool i øyeblikket, handler egentlig om et lag av toppspillere, som ikke presterer på sitt høyeste nivå. Det er et midlertidig problem, skriver Redknapp.

SISTE KRAMPETREKNINGER: Tom Hicks (th) forsøker å blokkere et oppkjøp av Liverpool, som vil føre til at han og medeier George Gillett blir sittende igjen med milliardtap.Foto: SCANPIX/AP Photo/Dave Thompson
SISTE KRAMPETREKNINGER: Tom Hicks (th) forsøker å blokkere et oppkjøp av Liverpool, som vil føre til at han og medeier George Gillett blir sittende igjen med milliardtap.Foto: SCANPIX/AP Photo/Dave Thompson Vis mer

- Opp i alt dette, har jeg den ytterste sympati for eierne George Gillett og Tom Hicks. Det eneste de har gjort, er å bruke en formue på klubben, og nå risikerer de å tape en formue når de selger den. I stedet får de kritikk uke ut og uke inn. Det er ikke deres skyld at dyrekjøpte spillere ikke prestererer på det nivået de burde, fortsetter han.

- Hicks og Gillett skrev ut sjekker for stjernespiss Fernando Torres og Dirk Kuyt, som var en del av Nederlands finalelag i VM. Alberto Aquilani kostet 20 millioner pund, og har vært en katastrofe, men er det eiernes feil? spør Redknapp.

- Hellet vil snu
Redknapp har et poeng når han sier at Liverpool-spillerne har underprestert så langt, og at laget er langt bedre enn tabellposisjonen skulle tilsi. Han har også rett i at det har blitt gjort betydelige investeringer i spillermateriell siden amerikanerene overtok på Anfield vinteren 2007.

Likevel overser Spurs-sjefen det faktum at den store misnøyen med Gillett og Hicks beror vel så mye på manglende respekt og forståelse for Liverpools historie og tradisjoner, milliardgjelda de har påført klubben, gjentatte brutte løfter om et nytt stadion og kraftig og kontstant turbulens på styrerommet.

Derfor bryr den jevne Liverpool-supporter seg fint lite om de to amerikanerene taper milliarder på investeringene i klubben, og krysser fingrene for at den utskjelte duoen ikke vinner fram i forsøket på å sabotere budet fra New England Sports Ventures, med John William Henry i spissen, som ble akseptert av styreformann Martin Broughton.

YANKS IN: Liverpool-supporterne krysser fingrene for at tilværelsen under New England Sports Ventures og John Henrys eierskap markerer en etterlengtet opptur for klubben. Foto: SCANPIX/REUTERS/Lucy Nicholson/
YANKS IN: Liverpool-supporterne krysser fingrene for at tilværelsen under New England Sports Ventures og John Henrys eierskap markerer en etterlengtet opptur for klubben. Foto: SCANPIX/REUTERS/Lucy Nicholson/ Vis mer

Redknapp tror uansett ikke bråket på styrerommet vil affisere spillergruppa, og tror på snarlig bedring på banen. Samtidig ber han det nye regimet om å verne manager Roy Hodgson.

- Det faktum at laget ligger under nedrykksstreken, har liten betydning, og Roy Hodgson bør ikke sparkes. Han er en manager fra øverste hylle, og kommer til å snu dette. Jeg ser for meg at de kommer til å være blant utfordrerne til en Champions League-plass mot slutten av sesongen. Jeg tror hellet kommer til å snu for både Roy og laget, skriver Redknapp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling