Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er en nordmann som leverer på landslaget

Lars Christian (18) spilte mot Wales - for Luxembourg!

(Dagbladet.no): Lars Christian Krogh Gerson (18) har norsk mor og luxembourgsk far. Som åtteåring ble han med mor hjem til Kongsvinger og Norge, og har fram til nylig spilt juniorfotball og 3. divisjonsfotball for KIL.

De siste månedene har mye skjedd med ungguttens karriere.

I vinter skrev han A-lagskontrakt med Kongsvinger, og i går debuterte han på A-landslaget. Ikke for Norge i Montenegro - men for Luxembourg mot Wales, som i februar ydmyket Åge Hareides menn med stygge sifre.

Like ille gikk det ikke for Lars Christian og Luxembourg, som tapte 0-2.

Fikk skryt av treneren

Kongsvinger-gutten - som for øvrig er barnebarn av NRK-veteran Lars Jacob Krogh - startet på sentral midtbane med draktnummer 10, og kom ifølge KILs hjemmeside fra oppgaven til godt over bestått.

- Jeg synes faktisk det gikk bra, jeg er fornøyd med kampen. Tilbakemeldingene etterpå var i hvert fall gode, treneren var fornøyd, sier Krogh Gerson til Dagbladet.no.

Kampen endte 2-0 til gjestene fra Wales, etter to scoringer av Wolves-spilleren Freddy Eastwood. Lars Kristian fikk bryne seg mot Premier League-motstand på midtbanen, i form av Fulhams Simon Davies og Wigans Jason Koumas.

STARTET MOT WALES: Lars Christian Krogh Gerson har både norsk og luxembourgsk pass, og spiller nå for Kongsvingers 1. divisjonslag. I går fikk han prøvd seg mot spillere fra Premier League, da han spilte på Luxembourgs midtbane mot Wales. Foto: kil.no
STARTET MOT WALES: Lars Christian Krogh Gerson har både norsk og luxembourgsk pass, og spiller nå for Kongsvingers 1. divisjonslag. I går fikk han prøvd seg mot spillere fra Premier League, da han spilte på Luxembourgs midtbane mot Wales. Foto: kil.no Vis mer

- Jeg fikk til en del bra taklinger, og pasningene satt. Tempoet er jo litt høyere enn det jeg er vant med, men jeg har spilt en del U19-kamper der det har vært innmari bra tempo, så det gikk greit, sier han.

Enkelt valg

Ser man bort fra de to siste trøstesløse landskampene til Norge, virker sjansene for at et norsk landslag skal nå et sluttspill større enn at Luxembourg (152 på FIFA-rankingen, journ. anm.) skal gjøre det.

Selv om Lars Christian har både norsk og luxembourgsk pass, var det ikke vanskelig å bestemme seg for Luxembourg.

- Jeg har ikke hørt noe fra Norge, så det ble det liksom bare Luxembourg. Jeg har jo vært på kretslag, regionsamlinger og en sånn nasjonal samling i Porsgrunn. Men det er lenge siden, jeg var vel 15 år, sier han.

Ikke lenger en kasteball

Luxembourg endte sist i EM-kvaliken nylig, men er ikke lenger noen kasteball. Underveis ble det seier mot Hviterussland, og Nederland ble holdt til 0-1 både borte og hjemme.

Og som en kuriositet tapte de altså med ett mål mindre mot Wales onsdag enn det Norge gjorde i februar...

image: Her er en nordmann som leverer på landslaget

- Det synes jeg er litt morsomt, selv om jeg ikke liker å tape. Vi så faktisk Norges kamp mot Wales på video før kampen, i hvert fall 1. omgangen. Og den var ikke bra sett med norske øyne.

- Hvordan ville det vært å møte Norge?

- Det ville vært veldig gøy, absolutt. Vi er blitt bedre de siste åra, og jeg vil ikke si vi er noe tegneserielag, sier han.

Nå tror han på flere A-lagssjanser framover, både for Kongsvinger og Luxembourg.

Luxembourg er havnet i en overkommelig VM-gruppe, hvor de møter Hellas, Israel, Sveits, Moldova og Latvia.

- Jeg har startet 2-3 kamper for KIL i vinter, og kommet inn i de fleste. Mot Wales var jeg med fordi vi hadde to mann ute med skade, som begge spiller midtbane. Men jeg gjorde det jo ganske bra. Forhåpentligvis er jeg for å bli, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media