HAR IKKE TAPT MOT NAKAMURA I KLASSISK SJAKK: Men her, i en lynsjakkturnering i Oslo i 2009, vant Hikaru Nakamura 3-1 over Carlsen. Nakamura topper rankingen over lyn- og hurtigsjakk. Neste måned er det VM i Dubai. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HAR IKKE TAPT MOT NAKAMURA I KLASSISK SJAKK: Men her, i en lynsjakkturnering i Oslo i 2009, vant Hikaru Nakamura 3-1 over Carlsen. Nakamura topper rankingen over lyn- og hurtigsjakk. Neste måned er det VM i Dubai. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Her er en sjakkranking Magnus Carlsen ikke topper

Nye offisielle rankinger ute nå.

(Dagbladet): Vi har vært vant til at Magnus Carlsen har toppet alt som er av rankinglister som har kommet fra det internasjonale sjakkforbundet, Fide, og de siste årene har han satt rekord etter rekord i antall rankingpoeng på prestisjelista til Fide.

Men nå har forbundet offentliggjort to nye rankinger, og der er ikke Magnus Carlsen engang på pallen.

Ifølge nettstedet Chess24 topper en av Magnus Carlsens erkerivaler, amerikaneren Hikaru Nakamura, både rankingen for hurtigsjakk og rankingen for lynsjakk.

Magnus Carlsen er på fjerdeplass på begge de offisielle rankingene, og det har fått Nakamura til å starte en ordkrig mot Carlsen, som er gjengitt i sin helhet på Chess24.

I juni er det VM i både hurtig- og lynsjakk i Dubai. Der stiller både Carlsen og Nakamura til dyst. Det gjør også Vishy Anand, skriver Chess24.