Her er Englands rikeste fotballspiller

Men når ikke klubbeierne til anklene.

(Dagbladet.no): Det britiske fotballmagasinet Four Four Two offentliggjorde i dag sin årlige rikingliste, som rangererer formuen til de som har mest i engelsk fotball.

Bare fjorten spillere kommer med på lista over de 100 mest søkkrike, som domineres av klubbeiere og investorer.

- Av 25 nykommere dette året er bare to av dem spillere (Didier Drogba og Cristiano Ronaldo, journ.anm). Så selv om spillerlønningene øker, blekner deres formuer sammenliknet med mennene som betaler dem, sier redaktør Hugh Sleight.

Russeren rikest

Ikke overraskende er det Chelsea-eier Roman Abramovich som topper hovedlista, med sin formue på svimlende 120 millarder kroner.

Han er et hav foran resten av de rikeste i britisk fotball, for eksempel finner vi Manchester Uniteds Malcolm Glazer på en syvende plass med likevel pene 13,9 milliarder kroner.

- Listen viser hvilken magnet Premier League, og til og med klubber på lavere nivå, har blitt for velstående, utenlandske forretningsmenn. Det er fortsatt et mysterium at britiske forretningsmenn ikke virker så interesserte i å investere i klubbene, mener Sleight.

Halvparten av de ti på toppen, hvorav alle er milliardærer, er nykommere i den engelske fotballverdenen.

RIKEST: David Beckham har nok tjent vel så mye penger utenfor fotballbanen, men han er like trygg på toppen av rikinglista. Foto: AFP/SCANPIX
RIKEST: David Beckham har nok tjent vel så mye penger utenfor fotballbanen, men han er like trygg på toppen av rikinglista. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Søkkrike spillere ikke i nærheten

I England har det blitt bråk etter at minister Gerry Sutcliffe kalte spillerlønningene i Premier League for obskøne, og selv om bare fjorten spillere kommer seg inn på topp 100-lista, er det ikke småpenger som fyller kontoen til de ti rikeste spillerne heller.

David Beckham topper lista som tar med alle spillerne i Premier League, pluss britiske spillere utenlands. Han har visstnok en formue på drøyt 1,2 milliarder, noe som er tre ganger mer enn andremann på lista, Michael Owen.

Blant de ti rikeste finner vi tre Manchester United-spillere.

Som en av de yngre i denne sammenhengen klarer Wayne Rooney seg tålelig bra med sine drøyt 330 millioner, og med ti års forsprang skal ikke Beckham føle seg for trygg.

Småpenger her til lands

Nylig vakte det oppsikt da John Arne Riises lønnsslipp havnet på nettet, men nordmannens lønn på rundt 20 millioner skremmer nok ikke rikingene i engelsk fotball.

Da Dagbladet.no gikk gjennom landslagsspillernes skatteoppgjør tidligere i høst, kom Jean Ronny Johnsen best ut av dem som faktisk skatter til Norge, med en formue på knappe 40 millioner.

Det er 31 ganger mindre enn det David Beckham tydeligvis kan kose seg med.

Her er listene:

Topp ti totalt

1) Roman Abramovich, Chelsea - 120,1 milliarder

2) Joe Lewis , Tottenham Hotspur - 31,1 milliarder

3) Alisher Usmanov, Arsenal - 30.7 milliarder

4) Bernie Ecclestone, QPR - 27,8 milliarder

5) Mike Ashley, Newcastle United - 17,8 milliarder

6) Dermot Desmond, Celtic - 17,8 milliarder

7) Malcolm Glazer, Man Utd - 13,9 milliarder

8) Stanley Kroenke, Arsenal - 13,3

9) Trevor Hemmings, Preston N.E. - 10,9 milliarder

10) Lord Ashcroft, Watford - 10,6 milliarder

Topp ti spillere

1) David Beckham, 32, LA Galaxy - 1 245 millioner

2) Michael Owen, 27, Newcastle Utd - 412 millioner

3) Robbie Fowler, 32, Cardiff City - 334 millioner

4) Wayne Rooney, 22, Man Utd - 334 millioner

5) Sol Campbell, 33, Portsmouth - 311 millioner

6) Andriy Shevchenko, 31, Chelsea - 278 millioner

6) Rio Ferdinand, 29, Man Utd - 278 millioner

8) Ryan Giggs, 33, Man Utd - 256 millioner

9) Michael Ballack, 31, Chelsea - 200 millioner

10) Steven Gerrard, 27, Liverpool - 167 millioner

SELVESTE RIKERUD: Chelsea-eier Roman Abramovitsj har grunn til å smile, selv etter et skilsmisseoppgjør til 1,6 milliarder, topper han rikinglista klart.
BLE RIK TIDLIG: Michael Owen er Storbritannias nest rikeste spiller, til tross for at han har tilbragt mye tid på sidelinja med skader de siste årene.