Her er et lag å satse på, Semb

MARSEILLE (Dagbladet): Trygghet bakover, mer fart og ballsikkerhet framover. Det er stikkord for det laget Dagbladet ønsker at Nils Johan Semb skal satse på i kommende EM-kvalifisering. Her er et lag å satse på, Nils Johan:

KEEPER:

Thomas Myhre

 • Frode Grodås gjorde et godt VM. Men fortsatt står han uten muligheter til å spille klubbfotball. Slik har det vært i over et år - og det kan ikke fortsette. Grodås er tilbake i diskusjonen i det øyeblikket situasjonen endrer seg. Både Thomas Myhre og Espen Baardsen er seriøse utfordrere - med Myhre et hakk foran.
 • «Alfie» var savnet i de to første VM-kampene. Han er rask og tøff - og et naturlig valg for Nils Johan Semb i EM-kvalifiseringen.
 • Spilte seg opp som høyreback, og var en av Norges beste både mot Brasil og Italia. Men han er aller best som midtstopper. Dan Eggen var involvert i tre nesten identiske baklengsmål i VM. Det er for mange.
 • Solid i VM, men strålte bare mot Brasil. Virker tryggere når han spiller sammen med Berg. Skadefri blir han meget viktig også for Semb.
 • Rutinert og stort sett trygg defensivt i VM. Men oppsiktsvekkende dårlig presisjon med venstrebeinet - spesielt i spillsituasjoner. Få konkurrenter, men André Bergdølmo bør vise seg som en seriøs utfordrer utover høsten.
 • Har farta og frekkheten til å bli en truende flankespiller - fortrinnsvis på høyresiden. Har dessuten kvaliteter til å gjøre en solid defensiv jobb.
 • Har evnen til å kontrollere ballen i høy fart. En etterlengtet ferdighet blant indreløperne, som ofte får de viktigste ballkontaktene etter at ballen er vunnet, men som roter den bort.
 • Tar med seg trygghet og stabilitet inn i en ny epoke for landslaget. Rekdal hadde ikke noe stort VM, men er på toppen av karrieren, og bør vokse ytterligere som kraftsentrum på en sterkt fornyet midtbane.
 • Kan bli en stor suksess som indreløper. Har både dribleferdigheter, defensiv styrke, fart og løpskapasitet. Men kan naturligvis også spille i den mer vante flankeposisjonen.
 • Er i utgangspunktet en perfekt mann i rollen. Iversen ivaretar kravet til luftstyrke fra Drillos-tida, samtidig som han er meget god langs bakken - og meget målfarlig. Men forventningene baseres bare på glimt. Han må snart demonstrere kvalitetene på en gjennomført og stabil måte.
 • Soleklart valg. Men det kan ikke gjentas for ofte: Flo må få mer hjelp og støtte. Dagbladets lagoppstilling åpner for fleksibilitet framover, med både Riseth og Iversen i mer framskutte flankeroller. Det vil gi Flo pasningsalternativer i situasjoner det han tidligere måtte slite seg ut for å holde på ballen.

HØYREBACK:

Alf-Inge Håland

MIDTSTOPPER:

Henning Berg

MIDTSTOPPER: Ronny Johnsen

VENSTREBACK:

Stig Inge Bjørnebye

HØYRE FLANKE:

Vidar Riseth

HØYRE INDRELØPER: Petter Rudi

SENTRAL MIDTBANE:

Kjetil Rekdal

VENSTRE INDRELØPER:

Vegard Heggem

VENSTRE FLANKE:Steffen Iversen

SPISS:

Tore André Flo

«Steffen Iversen er i utgangspunktet en perfekt mann i rollen»