Her er et lag å satse på, Semb

MARSEILLE (Dagbladet): Trygghet bakover, mer fart og ballsikkerhet framover. Det er stikkord for det laget Dagbladet ønsker at Nils Johan Semb skal satse på i kommende EM-kvalifisering. Her er et lag å satse på, Nils Johan:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KEEPER:

Thomas Myhre

 • Frode Grodås gjorde et godt VM. Men fortsatt står han uten muligheter til å spille klubbfotball. Slik har det vært i over et år - og det kan ikke fortsette. Grodås er tilbake i diskusjonen i det øyeblikket situasjonen endrer seg. Både Thomas Myhre og Espen Baardsen er seriøse utfordrere - med Myhre et hakk foran.
 • «Alfie» var savnet i de to første VM-kampene. Han er rask og tøff - og et naturlig valg for Nils Johan Semb i EM-kvalifiseringen.
 • Spilte seg opp som høyreback, og var en av Norges beste både mot Brasil og Italia. Men han er aller best som midtstopper. Dan Eggen var involvert i tre nesten identiske baklengsmål i VM. Det er for mange.
 • Solid i VM, men strålte bare mot Brasil. Virker tryggere når han spiller sammen med Berg. Skadefri blir han meget viktig også for Semb.
 • Rutinert og stort sett trygg defensivt i VM. Men oppsiktsvekkende dårlig presisjon med venstrebeinet - spesielt i spillsituasjoner. Få konkurrenter, men André Bergdølmo bør vise seg som en seriøs utfordrer utover høsten.
 • Har farta og frekkheten til å bli en truende flankespiller - fortrinnsvis på høyresiden. Har dessuten kvaliteter til å gjøre en solid defensiv jobb.
 • Har evnen til å kontrollere ballen i høy fart. En etterlengtet ferdighet blant indreløperne, som ofte får de viktigste ballkontaktene etter at ballen er vunnet, men som roter den bort.
 • Tar med seg trygghet og stabilitet inn i en ny epoke for landslaget. Rekdal hadde ikke noe stort VM, men er på toppen av karrieren, og bør vokse ytterligere som kraftsentrum på en sterkt fornyet midtbane.
 • Kan bli en stor suksess som indreløper. Har både dribleferdigheter, defensiv styrke, fart og løpskapasitet. Men kan naturligvis også spille i den mer vante flankeposisjonen.
 • Er i utgangspunktet en perfekt mann i rollen. Iversen ivaretar kravet til luftstyrke fra Drillos-tida, samtidig som han er meget god langs bakken - og meget målfarlig. Men forventningene baseres bare på glimt. Han må snart demonstrere kvalitetene på en gjennomført og stabil måte.
 • Soleklart valg. Men det kan ikke gjentas for ofte: Flo må få mer hjelp og støtte. Dagbladets lagoppstilling åpner for fleksibilitet framover, med både Riseth og Iversen i mer framskutte flankeroller. Det vil gi Flo pasningsalternativer i situasjoner det han tidligere måtte slite seg ut for å holde på ballen.

HØYREBACK:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer