DEBUTERER I CHAMPIONS LEAGUE: Otelul Galati vant den rumenske serien forrige sesong, og debuterer mot Basel i Champions League i kveld. Foto:  REUTERS/Bogdan Cristel
DEBUTERER I CHAMPIONS LEAGUE: Otelul Galati vant den rumenske serien forrige sesong, og debuterer mot Basel i Champions League i kveld. Foto: REUTERS/Bogdan CristelVis mer

Her er et lag du neppe har hørt om

I kveld debuterer Otelul Galati i Champions League.

Champions League direkte i fotballstudio fra kl. 20.45.

(Dagbladet): De har kun vunnet den rumenske serien én gang, og de har aldri spilt i Champions League.

I kveld debuterer Otelul Galati i verdens største klubbturnering.

Klubben Otelul kommer fra den rumenske byen Galati som har nesten 300 000 innbyggere. Daglig spiller de på en hjemmebane som kun rommer 13 500 tilskuere i den rumenske toppserien. Etter seks serierunder ligger de på 14. plass med sju poeng.

Nå står de foran større oppgaver.

- Vi er glade for å være her og det er et resultat av hardt arbeid. Vi er kanskje ikke favoritter i gruppa, men vi skal gjøre vårt beste, sier trener Dorinel Munteanu ifølge Uefa.com.

- Må tro vi har en sjanse I kveld spiller «lille» Otelul mot sveitsiske Basel. Senere i turneringen venter storklubbene Manchester United og Benfica.

Trener Dorinel Munteanu er med sine 134 landskamper den rumeneren som har representert landet flest ganger gjennom tidene. Nå håper han å skape et lite mirakel med Otelul.

- Vi tapte 0-4 i helga, mens Basel vant 4-0, men det betyr ikke at vi gir opp før kampen. Vi må tro at vi har en sjanse. Vi vet vi har små sjanser til å gå videre, men vi skal fokusere på hver eneste kamp, sier Munteanu.

Vant mot Juventus De regjerende seriemesterne fra Romania er likevel ikke helt uten erfaring fra Europacup-spill. I 1988 debuterte de i det som den gang het UEFA Cup, og laget sto for en kjempeskrell da de vant 1-0 mot Juventus.

FLEST LANDSKAMPER: Otelul-trener Dorinel Munteanu har spilte 134 landskamper for Romania. Nå håper han å skape et lite mirakel som trener. Foto:  EPA/GEORGIOS KEFALAS
FLEST LANDSKAMPER: Otelul-trener Dorinel Munteanu har spilte 134 landskamper for Romania. Nå håper han å skape et lite mirakel som trener. Foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS Vis mer

Otelul vant serien fire poeng foran Timisoara forrige sesong. Men Champions League-debutanten vant ikke uten kontroverser.

De ble tildelt seriemesterskapet etter at CAS, idrettens høyeste domstol, besluttet å tildele dem en 3-0 walkover-seier over Pandurii Targu-Jiu som ble spilt flere måneder tilbake i tid.

Men seieren hos domstolen ble likevel ikke avgjørende for at Utelul kunne heve pokalen for første gang i historien.

FC Timi?oara ble nummer to i den rumenske serien, men senere flyttet ned en divisjon av det rumenske fotballforbundet fordi de ikke klarte å tilfredsstille lisenskravene.

Men mannskapet til Munteanu håper å kunne vise Fotball-Europa at Romania vil være med blant de store.

- Jeg kjenner sveitsisk fotball og Basel. De har gode spillere, men vi skal gi dem kamp, sier treneren.

PS: FC Vaslui var Romanias andre representant i Champions League. De ble slått ut av Twente i kvalifiseringen med 0-2 sammenlagt.

KLARE TIL KAMP: Otelul-spillerne gjør seg klare til bortekamp mot sveitsiske Basel i Champions League. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
KLARE TIL KAMP: Otelul-spillerne gjør seg klare til bortekamp mot sveitsiske Basel i Champions League. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer