Her er Europas beste unggutter

Tyskland knuste England i U21EM-finalen.

ENDELIG: For første gang i historien vant Tyskland EM-gull for U21-landslag. Foto: AFP
ENDELIG: For første gang i historien vant Tyskland EM-gull for U21-landslag. Foto: AFPVis mer

|||(Dagbladet.no) Tyskland - England 4-0.

Kontinentets beste unggutter har de siste to ukene spilt U21-EM i Sverige, og i kveld stakk tyskerne av med trofeet etter en finaletriumf mot Stuart Pearces England.

Og for en triumf det ble.

Engelskmennene hadde ikke noe å stille opp med da de fikk firemålsjuling av heltente tyskere.

FIRE BAKLENGS: Scott Loach kom inn for suspenderte Joe Hart og hadde 90 marerittaktige minutter i Malmö. Foto: REUTERS
FIRE BAKLENGS: Scott Loach kom inn for suspenderte Joe Hart og hadde 90 marerittaktige minutter i Malmö. Foto: REUTERS Vis mer

Tysklands første
Overraskende nok er EM-gullet Tysklands første på dette nivået. Fotballstormakten har aldri tidligere gått til topps i Europa på U21-nivå, og de har et lite stykke opp til Italia som har fem triumfer. Men at det jobbes riktig i Tyskland nå, er det ingen tvil om. De har nemlig også ferske U17- og U19-triumfer på skrytelista.

Gonzalo Castro sendte Tyskland i føringen etter halvspilt førsteomgang og like etter pause doblet Mesut Özil. Sandro Wagner punkterte finalen 11 minutter før slutt, før han fem minutter seinere spikret igjen den engelske kista.

Spesielt bittert må det være for England at andremålet til Ötzl - kampens store spiller - var et skudd keeper Scott Loach (som sto for suspenderte Joe Hart) absolutt burde tatt. Tyskeren fikk fra fart på frisparket fra 35 meter, og ballen skrudde, men Loach burde fått mer enn venstrehånda på ballen. Da kunne det fort blitt en annen kamp.

England savnet Gabriel Agbonlahor og Frazier Campbell, og Theo Walcott ble dyttet fram som ensom spiss. Ungløvene fra England kom aldri nærmere enn Lee Cattermoles tverrliggerskudd.

DEPPET: Micah Richards trøster James Milner etter finalenederlaget. Foto: REUTERS
DEPPET: Micah Richards trøster James Milner etter finalenederlaget. Foto: REUTERS Vis mer

Svensk toppscorer
Svenskene forsvant ut av semifinalen, da de tapte på straffer. De blågule har blitt store helter i hjemlandet, og spesielt Marcus Berg har markert seg. Han har ikke vært spesielt kjent utenfor svenske og nederlandske (han spiller i Groningen) grenser tidligere - men nå har han definitivt skrevet sitt navn på talenthimmelen.

Spissen scoret sju mål på fire kamper og ble mesterskapets toppscorer.

- Det er en stor ære å få gullstøvelen, men fotball handler jo om å vinne, og å score mer enn det andre laget, sier Berg til Uefa.com.

Han er en av mange talenter over 100 speidere har fulgt tett i U21-EM, og det vil ikke være overraskende om en storklubb legger de forventede 100 millionene på bordet for å sikre seg angrepsspilleren.