Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Europas målkonger

Se hvem som kjemper om toppscorertittelen i de største ligaene.

HEITEST I  ITALIA: Napolis Gonzalo Higuain.Foto: AFP / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix
HEITEST I ITALIA: Napolis Gonzalo Higuain.Foto: AFP / GIUSEPPE CACACE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zlatan Ibrahimovic og Gonzalo Higuaín blir trolig scoringskonger i Europas fem største ligaer denne sesongen. «Ibra» er best av alle med 32 mål så langt.

Dersom Sergio Agüero (Argentina) ender sesongen som toppscorer i England, vil ingen toppscorertittel havne på «lokale» hender denne sesongen.

Slik er statusen:

England Harry Kane kan bli første engelske PL-toppscorer siden 2000. Tottenham-spissen har 24 mål, men følges tett av Sergio Agüero (23, Manchester City) og Jamie Vardy (22, Leicester).

Beste norske: Joshua King (6, Bournemouth).

Spania Barcelonas Luis Suárez (Uruguay) ser ut til sette en foreløpig stopp for Lionel Messi- og Cristiano Ronaldo-dominansen. Suárez har scoret hele åtte (4 x 2) på sine to siste kamper og er oppe i 34 med tre serieomganger igjen.

Italia Argentinske Gonzalo Higuaín (Napoli) er helt overlegen i serie A med 30 mål. Han ligger tett oppunder én scoring i snitt. Nestemann på lista har så vidt over halvparten av Higuains fasit.

Frankrike Det er svensk med flere lengder i toppen av Ligue 1. PSGs Zlatan Ibrahimovic bøtter inn mål og står på 32. Det gir et gjennomsnitt på hele 1,19. Alexandre Lacazette (Lyon) er toer på 18.

Beste norske: Alexander Søderlund (2, St. Etienne).

Tyskland Polakken Robert Lewandowski har et klart grep i Bundesliga med 27 mål. Med det er han allerede ti bedre enn forrige sesong. Det gjenstår fortsatt tre omganger. Borussia Dortmunds Pierre Aubameyang ligger på andreplass med 23 fulltreffere.

Beste norske: Håvard Nordtveit (4, Borussia Mönchengladbach).

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart