TIL SUNDERLAND? Paolo Di Canio er ifølge Sky Sports favoritt til å ta over Sunderland, etter at Martin O'Neill fikk sparken i går. Foto: AP / Andrew Matthews / PA / NTB Scanpix
TIL SUNDERLAND? Paolo Di Canio er ifølge Sky Sports favoritt til å ta over Sunderland, etter at Martin O'Neill fikk sparken i går. Foto: AP / Andrew Matthews / PA / NTB Scanpix Vis mer

Her er favoritten til å erstatte Martin O'Neill

En kontroversiell italiener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter åtte kamper uten seier, kunngjorde Premier League-klubben Sunderland i går kveld at manager Martin O'Neill hadde fått sparken i klubben, etter et drøyt år i sjefsstolen.

- Klubben vil takke Martin og ønske ham det beste for framtida. En kunngjøring vil bli gjort i løpet av de kommende dagene om en etterfølger, heter det i en melding på klubbens nettside.

Spekulasjoner
Engelske medier spekulerer nå i hvem som skal ta over etter den nordirske taktikeren, og velkjente navn som Mark Hughes, Sam Allardyce og Alex McLeish er allerede blitt nevnt.

Ifølge Sky Sports er det imidlertid en helt annen som er favoritt til å ta over den nedrykkstruede klubben:

Italienske Paolo Di Canio (44).

Ifølge Sky Sports' kilder skal Di Canio i samtaler med Sunderland om jobben i den nærmeste framtid.

Trakk seg
Di Canio trakk seg som manager i Swindon Town i februar på grunn av klubbens økonomiske utfordringer, og det han selv omtalte som «et løftebrudd» fra klubben side.

Italieneren tok Swindon fra League Two til League One sist sesong, men havnet likevel i trøbbel flere ganger.

Han skjelte blant annet ut sin egen 21-årige keeper, og kalte ham en av de verste spillerne han hadde sett.

Fire dager etter at han trakk seg som manager, brøt han seg ifølge The Sun inn i klubbens lokaler for å hente ting på sitt gamle kontor.

Fascisthilsen
Di Canio var i sin tid også fulgt av negative overskrifter som spiller. I 2005 ble han som Lazio-spiller bøtelagt med 80000 kroner for en fascisthilsen.

Som Sheffield Wednesday-spiss slo han en dommer etter å ha blitt vist det røde kortet i 1998.

<strong>BØTELAGT:</strong> Di Canio har vært fulgt av kontroverser både som spiller og manager. I 2005 fikk han en bot på 80000 kroner da han feiret på denne måten etter at Lazio slo Roma i Roma-derbyet. Foto: REUTERS  /Alessia Pierdomenico / NTB Scanpix
BØTELAGT: Di Canio har vært fulgt av kontroverser både som spiller og manager. I 2005 fikk han en bot på 80000 kroner da han feiret på denne måten etter at Lazio slo Roma i Roma-derbyet. Foto: REUTERS /Alessia Pierdomenico / NTB Scanpix Vis mer

Italieneren uttalte nylig at han er klar for å ta over en Premier League-klubb. På bloggen sin hos BBC, skrev han nylig:

- Jeg har allerede vist ferdighetene mine i League Two og League One. Der er det mange arrogante og middelmådige spillere, men jeg klarte å snu mentaliteten deres og gjøre dem til bedre fotballspillere.

- Planen min er nå å se på fotball på toppnivå - i Premier League og Championship - fordi det neste steget mitt blir viktig.

Må ha rett mentalitet
- Det rette stedet for meg er et sted som har ambisjoner og et støtteapparat som ønsker seg en vinnermentalitet. Klubben må ha et reglement som bygger på disiplin, motivasjon, arbeidsetikk og et ønske om å få de rette resultatene for å gjøre alle fornøyde, og da tenker jeg på styret, supporterne, spillerne og støtteapparatet.

- Jeg føler at jeg er på et nivå nå hvor jeg er en Premier League- eller Championship-manager.

• Sunderland er på 16. plass i Premier League, ett poeng foran Aston Villa på direkte nedrykksplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer