Her er fem fotballrekorder Gull-Molde kan knuse

- Det har vært en fæl dag.

(Dagbladet): Tor Ole Skulleruds første sesong som Molde-trener endte med seriegull allerede 4. oktober. Det er ikke rekord. Før ble det jo spilt serieavslutninger tidlig i oktober.

Det er heller ikke unikt at et lag vinner fire runder før slutt. Rosenborg klarte det samme i 2009. Men i den grad det er mulig å være gledesdreper i Romsdal i kveld, skal vi gi oss nå.

Jager rekordrekke For med en prikkfri innspurt vil Molde levere en sesong norsk fotball aldri har sett maken til:

• De står med 20 seirer så langt. Det er allerede en tangering av eksisterende rekord (Rosenborg i 2009 og 1998). Kan altså ende på 24 seirer.

• 24 triumfer på 30 kamper vil gi en seiersprosent på 80. Rekorden i dag er på 78 prosent, og innehas av Lyn, som vant 14 ganger  i 18-klubbsserien i 1968.

• Med seirer i sine fire siste kamper vil Molde få 77 poeng. Rekorden er på 69, satt av Rosenborg i 2009.

• Den største seiersmarginen i Norges øverste divisjon er på 15 poeng, og ble sikret av Rosenborg i 1995. Moldes luke er nå på 13 poeng.

• Hvis Molde skulle få full pott herfra og inn, fullfører de sesongen med et poengsnitt på 2,57. Også denne er inntil videre Rosenborgs: 63 poeng i 1998 (26 kamper) tilsvarer et snitt på 2,42.

Et poengsnitt på 2,57 vil for øvrig ikke bare være unikt i Norge - det ville vært rekord også i mange andre nasjoner. For eksempel England. Hvis Premier League-vinnerne får en så bra fangst, stopper de på 98 poeng. Der borte er 95 rekorden.

- En fæl dag Moldes gjenstående fire kamper er mot Haugesund (H), Sogndal (B), Strømsgodset (B) og Odd (H). I tillegg skal de møte sistnevnte i cupfinalen. Vinner de den, blir Molde det sjuende norske laget til å vinne «The Double» - og bare det andre dette årtusenet.

FRA GULL TIL REKORDJAKT: Dersom de klarer å holde formen helt inn, kan Molde-spillerne skrive seg inn i historiebøkene på en rekke steder. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
FRA GULL TIL REKORDJAKT: Dersom de klarer å holde formen helt inn, kan Molde-spillerne skrive seg inn i historiebøkene på en rekke steder. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Nå venter landslagspause, men Tor Ole Skullerud sier til sin egen klubbs TV-kanal at de på ingen måte er ferdig med sesongen.

- Nei, sånn er det jo ikke. Vi skal spille flere kamper. Men nå har vi nådd målet, og det er stort, sier Skullerud.

Treneren har blandede følelser etter klimakset på sin fantastiske debutsesong i Molde.

- Det har vært en fæl dag, på mange måter. Mye følelser... Det er emosjonelt, sier Skullerud i TV-intervjuet.

- Det er veldig stort, dette her. Større enn jeg hadde trodd.