Her er folkets landslag

Det norske folket krever Ole Gunnar Solskjær som spiss på landslaget mot Danmark. United-spilleren er markert på over 5000 av de 5500 landslagene som Dagbladet har mottatt. Som Solskjærs spissmakker vil det norske folket ha Steffen Iversen.

- Det er godt forståelig at folket vil ha Solskjær som spiss. Jeg deler folkets vurdering på dette området, men i enkelte kamper må vi velge hva som totalt sett gir det beste laget, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

Han er imponert over responsen rundt folkets landslag.

- Når 5500 setter opp sitt landslag i Dagbladet foran en landskamp, viser det stor entusiasme og stort engasjement. Hele Norge er interessert i at vi skal vinne mot Danmark, og jeg håper inderlig at vi gjør det, sier Semb.

Folkets valg er på mange måter identiske med landslagssjefens egne valg.

Offensiv innstilling

- Dette landslaget viser at det norske fotballpublikummet har god peiling på fotball og vet hvilke spillere som er i form og gjør det bra. Det norske folket er godt oppdatert, sier Semb.

- Lover du mer offensiv fotball mot Danmark enn mot Nederland?

- Det går ikke på viljen, men mot Nederland var ikke evnen god nok. Jeg kan i hvert fall love offensiv innstilling og go mot Danmark, sier Semb.

- Hva med formasjon?

- Det er for tidlig å snakke om nå, sier Semb.

På keeperplassen er Thomas Myhre suverent førstevalg i folket. Han er markert på like mange landslag som de nærmeste utfordrerne Espen Johnsen og Frode Grodås til sammen.

- Thomas har vært skadet, men er på vei tilbake igjen. Han er i full trening fra mandag, sier Semb.

Det norske folket har også stor sans for Ronny Johnsen. 4155 personer mener Johnsen er selvskreven i det norske forsvaret. Sammen med seg på midtstopperplass får han Henning Berg. Blackburn-spilleren slo Erik Hoftun så vidt i stopperduellen.

- Det er tre gode midtstoppere og i tillegg har vi Claus Lundekvam, sier Semb.

Backplassene på folkets lag går til Christer Basma og André Bergdølmo.

Derek sliter

John Arne Riise kan plasseres både på venstreback og venstreflanke. Han fikk mest stemmer på midtbanen og plasseres derfor på venstresiden. Sentralt på folkets landslag spiller Eirik Bakke og Ørjan Berg. RBK-teknikeren slår så vidt ut Erik Mykland. Plassen på høyre kant går ikke uventet til lynvingen Jan Derek Sørensen, som ikke er med i troppen mot Danmark.

- Derek er ikke med i troppen nå. Det skyldes at han sliter tungt i klubblaget, men han er en spiller med helt spesielle kvaliteter, sier Semb.

- Ørjan Berg har sagt nei til landslagsspill - er det umulig å overtale ham til comeback?

- Ørjan er ikke tilgjengelig for meg, og han har tatt et klart og tydelig valg, sier Nils Johan Semb.

DRØMMELAGET: Her er laget Dagbladets lesere helst vil se på banen: (Bak fra venstre) Eirik Bakke, Steffen Iversen, Henning Berg, Ronny Johnsen og André Bergdølmo. (Foran fra venstre) Ole Gunnar Solskjær, John Arne Riise, Ørjan Berg, Thomas Myhre, Christer Basma og Jan Derek Sørensen.