TRØTT: Vegard Forren var smal i øynene da møtte til landslagssamling i dag tidlig, etter en gullfest som varte ut i de små morgentimer. Landslagsassistent Ola By Rise var blant gratulantene etter gårsdagens seriegull. Foto: Lars Hojem Kvam
TRØTT: Vegard Forren var smal i øynene da møtte til landslagssamling i dag tidlig, etter en gullfest som varte ut i de små morgentimer. Landslagsassistent Ola By Rise var blant gratulantene etter gårsdagens seriegull. Foto: Lars Hojem KvamVis mer

Her er Forren på Gardermoen etter 90 minutters søvn

Fulgte Solskjærs ordre på gullfesten.

GARDERMOEN (Dagbladet): Molde-manager Ole Gunnar Solskjær ga spillerne sine klar beskjed etter at seriegullet ble sikret i går kveld:

- Jeg blir skuffet om noen av dere drar hjem før klokka ett!

Molde-gutta hadde neppe problemer med å adlyde den ordren, og festet ut i de små timer på gullbanketten på Seilet hotell. Det gjaldt også landslagsspillerne Vegard Forren, Magnus Wolff Eikrem og Espen Bugge Pettersen - som meldte seg på samling før klokka var blitt 09 i dag tidlig.

Norge møter Ungarn borte på onsdag.

Måtte opp halv seks
Dagbladet møtte en sliten og trøtt Forren i avgangshallen, etter en natt uten særlig med søvn.

- Jeg har i hvert fall kommet meg opp. Klokka ble fort fire (før han kom seg i seng), så det ble ikke mange timers søvn. Jeg måtte opp til halv seks, sier han.

Espen Bugge Pettersen fikk ansvaret for å sjekke at alle kom seg opp i tide og ble med morgenflyet fra Molde til Oslo klokka ti på sju.

- Det ble en god middag, og det ble en god del drikke. Solskjær var ganske klar på at vi skulle ut og feire uansett hvilke planer vi hadde etterpå. Jeg får prøve å sove litt på flyet nå, sier Forren.

- Føles enda bedre i år
Gratulantene sto i kø på Gardermoen, en etter en kom Davy Wathne, Ola By Rise og RBK-stopper Tore Reginiussen bort for å gratulere Forren med fortjent seriegull.

1-0-seier mot Hønefoss, samtidig som Strømsgodset tapte 1-2 i Sandnes, gjorde at Molde kunne feire gullet én serierunde før slutt.

Etter 100 år uten seriegull tok klubben sitt første i fjor. I år gjorde de det igjen, og ifølge Forren er prestasjonen enda større nå.

HYLLET SOM HELTER: Veteranene Daniel Berg Hestad (t.v.) og Magne Hoseth (t.h.) løfter pokalen foran supporterne på gullfesten. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HYLLET SOM HELTER: Veteranene Daniel Berg Hestad (t.v.) og Magne Hoseth (t.h.) løfter pokalen foran supporterne på gullfesten. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Det er en stor prestasjon å gjenta det vi gjorde i fjor. Vi visste at det ville bli tøffere, men vi har jobbet knallhardt for det. Det føles nesten enda bedre i år.

- Fordi?

- I fjor vant vi med færre poeng enn det vi har nå, én kamp før slutt. Vi har vært jevne hele veien, og vist stor styrke mot slutten ved å ta viktige enpoengere og trepoengere, sier Forren.

Enda bedre feiring i 2013?
Flyet til Ungarn gikk klokka 10 i formiddag, første trening er 16.30 i ettermiddag.

- Nå skal vi slappe av på flyet og lade opp, så skal vi komme oss gjennom økta i dag. Jeg tror det skal gå greit. Vi må bare få opp væskebalansen igjen, sier Bugge Pettersen med et smil.

- Hvor lenge fikk du ligge under dyna?

- Det trenger du ikke spekulere i. Det var ikke lenge, for å si det sånn. Men vi er her i hvert fall nå. Det er ikke hver dag man vinner gull.

Magnus Wolff Eikrem medgir at det var tøft å komme seg opp i dag tidlig.

- Men dette ordner seg med et par timers søvn på flyet, sier han.

- Hvordan var festen?

- Det var en fantastisk feiring, som i fjor. Neste år regner jeg med at det blir enda bedre igjen, sier han.

Dagbladet kommer med flere reaksjoner fra landslaget utover dagen.

GULLSANG: Daniel Berg Hestad grep mikrofonen foran supporterne og framførte en gullsang. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
GULLSANG: Daniel Berg Hestad grep mikrofonen foran supporterne og framførte en gullsang. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer