Her er fotball blitt fest

Dette er nye Tysklands EM.

SJEFEN PÅ BESØK: Angela Merkel stakk innom gullfavorittene forleden. Her i en fotballprat med Mesut Özil, Tim Wiese og Sami Khedira (til høyre).. FOTO: EPA/Guido Bergmann.
SJEFEN PÅ BESØK: Angela Merkel stakk innom gullfavorittene forleden. Her i en fotballprat med Mesut Özil, Tim Wiese og Sami Khedira (til høyre).. FOTO: EPA/Guido Bergmann. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Forleden brukte Bilds lokale papirutgave en side på lista over Berlins godkjente EM-kneiper. Kriteriet for det stempelet var prikkfri overføring av alle kampene, en ølpris på garantert under 20 kroner og gratis snacks på bordene.

Rundt femti plasser fikk stempel for godkjent tysk fotballkultur, og om du fortsatt savner en oversikt over pølsetilbudet er det plass nok i den tyske hovedstaden:

••  Her er det satt av et eget festlokale for lørdagskveldens EM-start mot Portugal ved Brandenburger Tor for 300 000 deltakere.

For nå er det bare stinn brakke som gjelder i tysk fotball.

Pluss EM-gull da.

DEN GODE fotballgleden har boblet i Tyskland siden VM på hjemmebane for seks år siden. Da ble det liksom lov å være stolt tysker igjen. I løpet av noen hektiske VM-uker feiret de godsiden av nasjonalismen sin. Den hadde forstålig nok ligget på vent helt siden andre verdenskrig. I starten fordi den stygge tyske nasjonalfølelsen nettopp hadde lidd et endelig nederlag, og etter hvert fordi et Tyskland i eventyrlig rask vekst måtte passe seg for ikke å framstå for selvgodt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer