Her er Fotball-Europas ærligste juksemaker

Og ei liste over de som ikke innrømmer det.

ELSKER Å FILME. Sveitsiske Stephan Andrist sier han elsker å filme seg til frispark. Mange gjør det samme, men ingen andre innrømmer det. Foto: SPORT SOCCER.
ELSKER Å FILME. Sveitsiske Stephan Andrist sier han elsker å filme seg til frispark. Mange gjør det samme, men ingen andre innrømmer det. Foto: SPORT SOCCER.Vis mer


Han må være fotball-Europas ærligste juksemaker.

Sveitsiske Stephan Andrist står fram og forteller at han er en konge i filming, og at han står for det.

- Skal jeg bry meg om at motstanderne blir irriterte? Selv Ronaldo filmer seg til straffespark. Det skjer i alle ligaer, sier han til sveitiske Blick.

Andrist har i alle fall pådratt seg dommernes irritasjon.

Denne sesongen har FC Thun-spilleren fått sju gule kort i sveitisisk superliga.

Tre av disse kortene kom for juks i håp om å oppnå frispark.

Andrist er 176 cm høy og veier 69 kg. Han er rask og skaper problemer for motstanderne.

Dette utnytter Andrist til det ytterste, skriver Blick.

Han sier han elsker å skaffe seg frispark på kanten. Som han etterpå tar selv.

Verstinglista:

PRØVER SEG. Arjen Robben faller støtt og vil ha straffe. Han er med på lista over de verste filmerne. Foto: REUTERS.
PRØVER SEG. Arjen Robben faller støtt og vil ha straffe. Han er med på lista over de verste filmerne. Foto: REUTERS. Vis mer

Avisa The Telegraph satte opp denne verstinglista over de mest kjente filmerne i internasjonal toppfotball etter fjorårets VM:

1. Ashley Young topper lista. Avisa mener å ha hold for flere såkalte «divings» fra Manchester United-spilleren. I følge Telegraph har flere managere hatt ham inne på teppet for å få ham til å stoppe med filmingen, men uten helt å lykkes.

2. Jürgen Klinsmann som for lengst har lagt opp får den tvilsomme æren av å bekle andre plassen etter filmingen som førte til straffe og utvisning av argentnineren Pedro Monzon i VM-finalen i 1990. Sistnevnte gikk av banen for siste gang for Argentina. Tyskland vant 1-0 etter at Andreas Brehme satte inn straffesparket som Klinsmann skaffet.

3. Luis Suarez har ved flere anledninger falt svært enkelt, både for klubblag og på landslaget for Urugay. I en landskamp mot Argentina er muligens hans verste, der han faller og skaffer straffe uten å være i berøring med noen. Telegraph nevner også hans øvrige tvilsomme talent som han innbitt viste i forrige VM mot Frankrike.

4. Gareth Bale har i følge Telegraph en vane for å falle for lett. Det taler til hans forsvar at han er svært rask og vrien å fange. Før han signerte for Real Madrid hadde han pådratt seg et fallrykte i England

FALLER LETT. Cristiano Ronaldo har det med å falle ganske lett innenfor motstanderens 16-meter. Foto: AFP.
FALLER LETT. Cristiano Ronaldo har det med å falle ganske lett innenfor motstanderens 16-meter. Foto: AFP. Vis mer

5. Didier Drogba får plass på lista, selv om hans store kraft skulle tilsi at han ikke burde falt så enkelt.

6. Cristiano Ronaldo vant Ballon d'Or og omtales som tidenes beste fotballspiller. Men han har også pådratt seg et rykte for sine teatralske fall.

7. Nani har muligens lært noen triks fra sin tidligere lagkamerat Ronaldo og fra Ashley Young i Manchester United, skriver Telegraph om sjuende plassen.

8. Steven Gerrard ser så ærlig og redelig ut. Men den mangeårige kapteinen på Liverpool og det engelske landslaget får plass på den lite flatterende lista på grunn av journalist Oliver Pickups oppfatning av at Gerrard har hatt mange rare fall innenfor sekstenmeteren opp gjennom årene.

9. Arjen Robben er selve godbiten til slutt. Nederlenderen får niende plassen over de verste skuespillerne. Han ble kvalifisert, ikke minst etter hans filmatiske sprell to ganger mot Mexico i forrige VM. Den kontroversielle nederlandske angriperen har det med å falle svært lett innenfor motstanderens seksten meter. Og det er ikke rent få straffespark han har skaffet ved å lure dommeren.

GRESSER. Steven Gerrard smaker på gresset. Han ser grei og tilforlaterlig ut. Men han står på lista over de verste filmerne. Foto: REUTERS.
GRESSER. Steven Gerrard smaker på gresset. Han ser grei og tilforlaterlig ut. Men han står på lista over de verste filmerne. Foto: REUTERS. Vis mer