Her er Fotball-Norges 30 største talenter

Les om spillerne som kan forme framtidas fotball.

(Dagbladet.no): Mandag tok Tor Ole Skullerud ut G19-landslaget til storhallsamlingen i Kongsvinger 3.-5. februar. G19 er det høyeste nivået av aldersbestemte landslag, G20 samles bare unntaksvis for å matche spillere i sjiktet mellom G19 og U21.

Dagbladet.no har bedt landslagstrener Skullerud om å vurdere de 24 uttatte spillerne, samt de seks i 1987-generasjonen som ville vært mer eller mindre selvskrevne om de ikke var opptatt på andre hold.

De seks «selvskrevne»

Per Ciljan Skjelbred, Rosenborg BK: - Midtbanespiller. Her er det ikke så mye å si utover det som allerede er sagt.

Jesper Mathisen, IK Start: - Spiss. Stor og sterk, men litt stasjonær. Bør likevel være i nærheten av tippeliganivå når han er i form.

Morten Hæstad, IK Start: - Kant eller sentral midtbanespiller. Har likhetstrekk med broren Kristofer kapasitets- og løpsmessig, men er ikke like god med ballen. Kan snart få spilletid i Tippeligaen.

Bjarne K. Ingebretsen, FC Lyn: - Spiss eller hengende spiss. Har fått spilletid i Lyn, og bortsett fra Skjelbred er han nok den som er nærmest et gjennombrudd. Fysisk sterk og god med ball.

Steinar Strømsnes, Vålerenga Fotball: - Sentral midtbanespiller. Har god basisteknikk, men mangler litt tempo. Klok og god til å lese spillet. Kan gjøre det godt i VIF.Andreas Lie, Aalesunds FK: - Målvakt. Har vært førstekeeperen vår, og er en av de mest spennende unge spillerne. Er belønnet med opptak til U21-laget.

STERK OG GOD MED BALL: Lyns Bjarne K. Ingebrigtsen. Alle foto: Scanpix
STERK OG GOD MED BALL: Lyns Bjarne K. Ingebrigtsen. Alle foto: Scanpix Vis mer

Spillere tatt ut til storhallsamlingen

Kim Bentsen, Odd Grenland: - Enten offensiv eller defensiv midtbanespiller. Kan spille indreløper og kant. Løper mye, men er litt opp og ned med ball. Trenger å jobbe med det jeg kaller «trøkket» og tøffheten.

Kristian Ree Berge, Eik-Tønsberg: - Spiss. Altfor målfarlig og god til å spille i tredjedivisjon. Voldsomt god avslutter, men mangler litt basisferdigheter.

Erik Bråthen, Kvik Halden FK: - Keeper som er på vei til Fredrikstad. En svær mann med typisk keeperkropp, men er litt uferdig. Avhengig av å komme seg inn i et godt treningsmiljø.

David Driscoll, Vålerenga Fotball: - Mest midtstopper. Har god fysikk og bra med fart. Mangler foreløpig litt for mye på ferdighetene med ball til å holde Tippeliga-nivå. Bør trene pasninger og bli mer stabil offensivt.

Rune Ertsås, Steinkjer FK: - Svært spennende spiss, som tar steget opp i Tippeligaen (Molde, journ. anm.) til sommeren. Svært direkte og med et godt skudd. Kan meget vel få sin Tippeliga-debut til høsten.

Truls Hagen, Ham-Kam Fotball: - Høyre kantspiller med veldig stor løpskapasitet. Gir alltid 100 prosent. Trenger et bedre repertoar offensivt, når det gjelder fart, finter og besluttsomhet.

Ole Jørgen Halvorsen, FK Sparta Sarpsborg: - Høyre kantspiller som har spilt fast i flere år. Det blir spennende se om han greier å holde plassen når Sarpsborg tar steget opp i 1. divisjon. Har bra fysikk og fart, men trenger større repertoar.

GOD FYSIKK OG FART: David Driscoll, Vålerenga Fotball.
GOD FYSIKK OG FART: David Driscoll, Vålerenga Fotball. Vis mer

Ole Heieren Hansen, FK Sparta Sarpsborg: - Er høyre back, men kan også spille midtstopper. God én mot én, stor og sterk, men kan bli litt tøffere med seg selv.

Jørgen Horn, Vålerenga Fotball: - Midtstopper. Er en ganske fersk mann i troppen. Kommer fra 2. divisjon i Kjelsås. En stor og god duellspiller, som jeg er spent på.

Michael Jamtfall, Rosenborg BK: - Venstre kantspiller. Er veldig akselerasjonssterk, noe han kan bruke til å passere motspillere enda oftere. Bør også bli mer stabil defensivt.

Fabiano Kristiansen, FK Haugesund: - Midtstopper. Deltar på sin første samling, så vi er spent på hva han kan prestere i denne forsamlingen.

Adam K. Larsen, Vålerenga Fotball: - Keeper og G19-debutant, som får en sjanse til å vise seg fram.

Jo Nymo Matland, Tromsø IL: - Venstre back som har vært med lenge. Slår gode langpasninger med venstrebeinet. Er tilbake i Tippeligaen etter å ha spilt annetsteds en stund. Har en viktig vinter foran seg.

Oddbjørn Lie, Aalesunds FK: - Midtstopper, for øvrig den eneste venstrebeinte. Deltar på sin andre samling, og den første etter at han er ble omskolert fra midtbanespiller til stopper. Godt venstrebein.

Erik Midtgarden, Odd Grenland: - Kantspiller på begge sider, men oftest på venstre. Er i samme sjikt som Bentsen i Odd. Har en følsom høyrefot, og skjærer ofte inn og scorer. Gode frispark. Litt av og på defensivt.

Magnus Mikkelsen, IK Start: - Kantspiller eller hengende spiss. Godt venstrebein, men har forbedringspotensial når det gjelder omstilling fra det offensive til det defensive.

Nikolai Misje, SK Brann: - Kan spille sentralt på midtbanen og på venstre kant. God til å passere spillere og til å drible, men må lære seg i hvilke situasjoner han heller bør spille fra seg ballen.

Hans Norbye, Tromsø IL: - Høyre back. Tidligere sprinter og en av de hurtigste ungdomsspillerne i Norge. Vanskelig å komme forbi, selv om han har mer å hente på posisjoneringen.

Terje Reinertsen, FK Mandalskameratene: - Keeper. Har vært litt ut og inn, men får sammen med de andre keeperne en sjanse nå som det tidligere førstevalget, Andreas Lie, har avansert til U21-laget.

Henning Rugland, Bryne FK: - Midtbanespiller. Debuterer i G19-sammenheng. Spennende nykommer som lenge har ligget i skorpa for å få sjansen.

Mats Solheim, Stryn TIL: - Spiss med rå fysikk. Kraftig, pågående og sterk, han imponerte i 3. divisjon i fjor. En spiller vi endelig får sjansen til å se nærmere på.

Tor Jørgen Spurkeland, SK Brann: - Sentral midtbane, men også kant. God basisteknikk og balanse. Har størst utviklingspotensial når det gjelder «trøkk» og tøffhet.

Armin Yousefi, Bærum SK: - Høyre kant. Litt av og på, men har stor styrke og fart. Trenger å utvide repertoaret samt å stabilisere seg på et høyere nivå.

Christian Aas, FC Lyn Oslo: - Midtbanespiller. En kreativ playmaker som er flink til å styre spillet. Kan bli sterkere og bedre til å forflytte seg.

• Din kommentar: Hvilke av U19-gutta tror du kan bli Norges neste fotballstjerner i Champions League?

NÆRHETEN AV TIPPELIGANIVÅ: Jesper Mathisen, IK Start
EN AV DE MEST SPENNENDE: Andreas Lie, Aalesunds FK.
LITT SOM DOFFEN: Morten Hæstad, IK Start.
FØLSOM FOT: Erik Midtgarden, Odd Grenland.
SELVSKREVEN: Per Ciljan Skjelbred, RBK.