Her er fotballens mest pressede mann

McClaren ber om tålmodighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er ikke bare Åge Hareide og Norge som har press på seg for tida. Presset er nok betydelig større på Steve McClaren og hans menn.

TRENINGSKAMPER TIRSDAG

Brasil – Tyrkia 0-0

26 700 tilskuere i Dortmund.

Al Salmiya (Kuwait) – Portugal 1-1 (0-0)
10 000 tilskuere i Kuwait by.

Mål: 0-1 Joao Tomas (72), 1-1 Faraj Laheeb (88).

Japan – Colombia 0-0

45 091 tilskuere i Saitama.

Algerie – Argentina 3-4 (2-1)

Camp Nou, Barcelona.

Mål: 0-1 Carlos Tevez (str. 1), 1-1 Anthar Yahia (9), 2-1 Majid Bouguerra (42), 2-2 Lionel Messi (str. 54), 2-3 Esteban Cambiasso (56), 3-3 Nadir Belhadj (75), 3-4 Messi (73).

England ligger på 4. plass i gruppa - og har fem poeng opp til Kroatia på topp.

McClaren forventer en tøff kamp mot Estland, selv om estlenderne virker vaksinert mot å score - og står uten både poeng og mål på de seks første kampene.

- Vi må kanskje vente

Da England spilte borte mot lille Andorra i våres, ble de pepet av banen da de gikk til pause på stillingen 0-0. Nå ber McClaren om tålmodighet.

- Nøkkelen ligger der. For det forløsende målet kommer kanskje ikke i løpet av de første 15 minuttene, vi må muligens vente. Dette laget er velorganisert, sier han ifølge Associated Press.

Men tålmodigheten er ikke stor i England for tida. Hvis ikke det blir seier onsdag kveld, er det ikke sikkert McClaren har noen jobb å gå til når han lander i London på torsdag.

Presse og supportere vil i hvert fall kreve hodet hans på et fat.

TENKER IKKE PÅ JOBBEN: Steve McClaren sier at han ikke bryr seg om presset og at han kan miste jobben. - Jeg er her for å vinne en fotballkamp, sier landslagssjefen. Foto: AP
TENKER IKKE PÅ JOBBEN: Steve McClaren sier at han ikke bryr seg om presset og at han kan miste jobben. - Jeg er her for å vinne en fotballkamp, sier landslagssjefen. Foto: AP Vis mer

- Jeg forstår at folk tenker det og at dere spør om det, men det er ikke et tema for meg. Jeg er her for å vinne en fotballkamp, sier McClaren ifølge BBC.

- Feil tidspunkt

Nettopp dette presset gjør at Estland-trener Jelle Goes er ekstra bekymret.

- Vi møter dem på feil tidspunkt. Når presset er som størst, da presterer England alltid, sier han.

I helga klarte Estland å stå imot det meste trykket fra gruppeleder Kroatia, men de tapte til slutt 1-0.

- Selv om Estland ikke har vunnet eller scoret, har de gitt lagene tøff kamp, sier McClaren.

Det har vært et magert år for det engelske landslaget, men McClaren mener han sporer en bedring.

- Vi gjorde en god jobb mot Andorra og en fabelaktig jobb mot Brasil. Den beste måten du kan svare kritikerne på er å prestere på banen, sier han til Sky Sports.

Her er fotballens mest pressede mann

Frykter Beckham

David Beckham var tilbake med flagget på brystet i treningskampen mot Brasil (1-1), og får trolig sjansen igjen fra start mot Estland.

- Det eneste han vil nå, er å spille for landslaget. Da vi spiste lunch før Brasil-kampen sa Becks at han var nervøs. Det var ganske spesielt å høre det fra en mann som har oppnådd så mye, men det er et godt tegn. Han vil alltid levere, sier kaptein John Terry ifølge PA Sports.

Også Estlands keeper Maart Poom, som kjenner engelskmennene godt fra sine år i Premier League, frykter Beckham.

- Han er en stor trussel og mange kamper blir avgjort etter dødballer. Vi må redusere frisparkene til et minimum og hindre innleggene hans, sier Poom.

England må klare seg uten suspenderte Wayne Rooney, og ifølge engelske medier tyder mye på at Michael Owen og Peter Crouch får sjansen på topp fra start.

ROSER BECKS: England-kaptein sier at David Beckhams rutine er viktig for dem.
FRYKTET: Estland-keeperen frykter dødballene og innleggene til David Beckham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer