USTOPPELIGE: De færreste ventet at BATE Borisov skulle by Barcelona på særlig kamp, og hviterusserne ble så til de grader statister på hjemmebane. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO/ VIKTOR DRACHEV
USTOPPELIGE: De færreste ventet at BATE Borisov skulle by Barcelona på særlig kamp, og hviterusserne ble så til de grader statister på hjemmebane. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO/ VIKTOR DRACHEVVis mer

Her er grafikken som viser Barcas elleville dominans

Fullstendig overlegne i pasningsorgie i Hviterussland.

(Dagbladet): BATE Borisov - Barcelona 0-5.

De var nok i kraftig mindretall, de som hadde tatt turen til Dinamo stadion i Minsk med forventninger om at hjemmelaget skulle få med seg et resultat mot de regjerende mesterene Barcelona.

Men de kunne i det minste glede seg over å ha sett trolig det råeste pasningsmaskineriet klubbfotballen noensinne har sett på høyden av sin storhet.

For selv om de hviterussiske vertene i beste evne forsøkte å kopiere Inters suksessoppskrift fra to sesonger tilbake ved å «parkere bussen» foran eget mål, ble de fullstendig rundspilt og overspilt kampen igjennom av det katalanske stjernegalleriet.

766 av 828 Det er vanskelig å illustrere den enorme klasseforskjellen da Pep Guardiolas mannskap med 5-0 tangerte sin største seier på bortebane i Champions League-sammenheng, men man kan forsøke å søke etter svar i statistikken.

Illustrasjonen over fra FourFourTwo og Opta er en grafisk framstilling av gjestenes pasninger i løpet 90 minutter med «tiki-taka». De røde pilene er sjeldne eksempler på feilpasninger.

De blå pilene viser serveringer til lagkamerater med riktig adresse. 766 av 828 fant veien til mottager - det vil si en pasningsprosent på 92,5 prosent - og grafikken viser hvordan Barcelona stort sett dekket hvert eneste gresstrå på banen med ballen.

92,5 PROSENT: Barcelona slo smått ufattelige 828 pasninger i løpet av 90 minutter mot BATE Borisov. 766 av dem, eller 92,5 prosent, hadde riktig adresse. Til sammenligning fant hjemmelagets spillere hverandre 224 ganger. Grafikk: FOURFOURTWO/OPTA
92,5 PROSENT: Barcelona slo smått ufattelige 828 pasninger i løpet av 90 minutter mot BATE Borisov. 766 av dem, eller 92,5 prosent, hadde riktig adresse. Til sammenligning fant hjemmelagets spillere hverandre 224 ganger. Grafikk: FOURFOURTWO/OPTA Vis mer

Som et eksempel: I den lille timen han spilte hadde ballsentralen Xavi 119 pasninger, 114 av dem havnet der de skulle.

Selv om BATE fikk litt friere tøyler da kampen var avgjort, endte gjestene opp med et ballinnehav på nærmere 73 prosent. 72,4 prosent av kampen foregikk på hjemmelagets banehalvdel. I kolonnen for antall avslutninger sto det Barcelona - BATE 23 - 5.

Derfor var det ikke overraskende at turneringsfavorittene fant veien til nettmaskene fem ganger, og i rettferdighetens navn kunne det blitt mye, mye styggere.

14 Messi-mål Første omgang åpnet med et litt heldig selvmål da Aleksandr Volodko styrte Dani Alves' innlegg i eget nett. Pedro fulgte opp ved å manøvrere David Villas frekke framspill i mål, og Lionel Messi var på pletten da keeper Aleksandr Gutor glapp en ball han så definitivt burde ha holdt.

Etter hvilen sto Messi for dagens vakreste fulltreffer - hans 14. på ti kamper denne sesongen - da han hamret ballen opp i vinkelen fra 14-15 meter.

David Villa slet lenge med uttellingen, men fikk belønning for hard innsats i 90 minutter da han fastsatte sluttresultatet til 5-0 på overtid.

FANT VEIEN TIL MÅL: Zlatan Ibrahimovic sørget for at Milan fant veien til mål mot hardtkjempende Viktoria Plzen.Foto: SCANPIX/EPA/DANIEL DAL ZENNARO
FANT VEIEN TIL MÅL: Zlatan Ibrahimovic sørget for at Milan fant veien til mål mot hardtkjempende Viktoria Plzen.Foto: SCANPIX/EPA/DANIEL DAL ZENNARO Vis mer

Barcelona delte poengene med Milan sist, men i kveld gikk begge de to gruppefavorittene i gruppe H seirende av banen.

Milan-seier Riktignok holdt Viktoria Plzen unna til pause på San Siro, men da Zlatan Ibrahimovic fant veien til mål fra straffemerket etter 53 minutter, var halve jobben gjort for vertene.

Det var forøvrig svensken første kamp etter et skadeopphold på tre uker, og hans 24. scoring i Champions League-sammenheng.

Svensken, som gjorde retur etter en skadeperiode på nesten tre uker, satte sikkert inn karrierens 24. mesterligascoring. Halvveis ut i annen omgang fastsatte Antonio Cassano sluttresultatet til 2-0, og dermed topper Barcelona gruppa på bedre målforskjell enn de italienske mesterene.