Her er grunnene til at fotballsjefene slo kampfiksingsalarm

Les hele anmeldelsen fra NFF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Follo Fotballklubb og NFF fikk anonyme tips om kampfiksing. I dag fortalte en anonym tipser Dagbladet hvorfor han slo alarm.

Dagbladet kan nå også avsløre hele anmeldelsen fra NFF.

Fredag 6. juli hadde Follo og Norges Fotballforbund (NFF) minst tre ganger kontakt med en eller flere anonyme personer som, ifølge NFF og Follo, ga «alvorlige og troverdige» opplysninger om at kampene mellom Østsiden—Follo (4-3) og Frigg—Asker (7-1) var fikset. De fikk også informasjon om at kampen mellom Ull/Kisa—HamKam i Adeccoligaen var fikset.

Politiet har overfor Dagbladet sagt at de nå ikke etterforsker sistnevnte kamp.

Informasjonen førte til en omfattende anmeldelse fra NFF som Dagbladet nå kan avsløre innholdet i. Anmeldelsen er undertegnet juridisk rådgiver Emil Waters i fotballforbundet. Fire spillere er siktet i saken, tre fra Follo og en fra Asker. Alle nekter straffskyld.

Anmeldelse av mulige straffbare forhold - Manipulering av resultater i fotballkamper Norges Fotballforbund (NFF) mottok i løpet av helgen 6.-8. juli 2012 opplysninger om at resultatet i Adeccoligakampen (Nivå 2 herrer) mellom Ullensaker/Kisa og HamKam var blitt forsøkt manipulert (fikset). Kampen skulle vært spilt 8. juli kl. 18.00. NFF fant imidlertid de opplysninger som var inngått  som så alvorlige og troverdige at det ble besluttet at kampen skulle utsettes. Nytt tidspunkt er foreløpig ikke fastsatt.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer