Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er gutta som tjener best i Tippeligaen

Topp 30.

(Dagbladet.no): De 14 lagene i Tippeligaen opererer i år med et budsjett på til sammen 1317,5 millioner kroner. En betydelig del går til spillerlønninger.

I fredagens utgave av Dagbladet Sportmagasinet rettes fokuset på den eksplosive lønnsøkningen i norsk fotball.

Det er slutt på tiden da det var mer attraktivt for hjemlige spillere å bli proff i land som Sveits, Østerikke og Belgia.

Den lukrative medieavtalen, utbyggingen av nye stadioner og en stadig økende interesse gjør at det nå er like mye penger å hente hjemme i Norge.

- Lønnsspiralen er gått av hengslene

Ryktet har spredt seg til utlandet også - i dag blir norske klubbledere rett som det er oppringt av utenlandske agenter. Det er ikke uvanlig at de på vegne av spilleren fremmer lønnskrav pålydende to millioner kroner.

Vel å merke etter skatt.

Klubben som har flest spillere inne på topp 30-lista er regjerende seriemester Brann med sju. Kaptein Eirik Bakke har den feteste årslønna på 3,7 millioner kroner, fulgt av Erik Huseklepp på 3,3 og Azar Karadas på 3,1.

DET REGNER PENGER: Steffen Iversen tjener suverent best av alle spillerne i Tippeligaen, med ei årslønn på 7 millioner kroner. VIF-kaptein og manager Martin Andresen tjener «bare» 4,5 millioner kroner. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
DET REGNER PENGER: Steffen Iversen tjener suverent best av alle spillerne i Tippeligaen, med ei årslønn på 7 millioner kroner. VIF-kaptein og manager Martin Andresen tjener «bare» 4,5 millioner kroner. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

- Vi er nok lønnsledende i Norge, det er det ingen tvil om. Vi er har kastet oss på racet. Det er blitt slik at hvis ikke vi betaler det spilleren vil ha, så gjør noen andre det. Lønnsspiralen er gått av hengslene og vi er med på det alle sammen, sier Branns daglige leder Bjørn Dahl til Sportsmagasinet.

Iversen er lønnskongen

Skal vi finne spilleren som tjener aller best, går ferden til Trondheim.

Steffen Iversen er den ubestridte lønnskongen i Tippeligaen med ei årslønn på sju millioner kroner, fulgt av landslagskaptein Martin Andresen på 4,5 millioner.

Tidligere i år ba Iversen Rosenborg om å endre lønnspolitikken sin for å ikke bli hektet av i kampen om de beste spillerne.

I alle år har trønderne lagt opp til prestasjonsbasert lønn, med gode bonusordninger avhengig av sportslig suksess.

- Rosenborg må gå i seg selv og samtidig se på hva som er i ferd med å skje omkring i Norge. For å få de beste er klubben nødt til å være konkurransedyktige på lønn. De må rett og slett slutte å tviholde på lønnspolitikken de fører i dag, sa Iversen til Adresseavisa.

Kan ikke konkurrere

image: Her er gutta som tjener best i Tippeligaen

Ting kan tyde på at Iversen får viljen sin. I disse dager er Rosenborg nær å sikre seg en midtstopper fra Serie A, danske Kris Stadsgaard.

For de litt mindre klubbene i Tippeligaen er det avgjørende å handle billig og smart. Eliteserieklubber som Bodø/Glimt, Fredrikstad, HamKam, Strømsgodset og Tromsø har ingen spillere blant de 30 best betalte i Tippeligaen, ifølge Sportsmagasinets tall.

DAGBLADET SPORTMAGASINET FREDAG:</B> Lønnskongene i Tippeligaen.
<B>PÅ TREDJEPLASS:</B> Thomas Myhre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media