Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er gutten som ødela for Chelsea

Gaël Kakuta (18) ble årets akademispiller.

BRØT KONTRAKTEN: Chelsea-talentet Gaël Kakuta (t.h.) er dømt av Fifa for kontraktsbrudd overfor sin tidligere klubb Lens. Det medfører blant annet at Chelsea utestenges fra overgangsmarkedet i to vinduer.Foto: Action Images/Scanpix
BRØT KONTRAKTEN: Chelsea-talentet Gaël Kakuta (t.h.) er dømt av Fifa for kontraktsbrudd overfor sin tidligere klubb Lens. Det medfører blant annet at Chelsea utestenges fra overgangsmarkedet i to vinduer.Foto: Action Images/Scanpix Vis mer

(Dagbladet.no): Chelsea får ikke kjøpe spillere i de to neste overgangsvinduene.

Bakgrunnen er måten London-klubben hentet et 16-årig fransk talent på i 2007. En lovende spiller, men som fortsatt står uten en eneste kamp for førstelaget til Chelsea.

Gaël Kakuta ble født i Lille 21. juni 1991, og kom til RC Lens allerede i 2001.

Da han ble hentet av Chelsea seks år seinere, hadde han kontrakt med Lens. Det er den kontrakten Fifa nå har konkludert med at han brøt. Og Chelsea får straff for å ha bidratt til kontraktsbruddet.

Årets akademi-spiller
Men rent fotballmessig var Kakutas ankomst i London meget vellykket. Han spilte en strålende første sesong for ungdomslaget, og scoret tolv mål på 20 kamper fra start og fire innhopp.

Han gjorde seg også bemerket på reservelaget, der han scoret flere minneverdige mål, blant annet et hattrick mot Port Vale i FA Youth Cup, ifølge Chelseas hjemmeside.

Han spilte enten som kantspiller eller hengende spiss, og ble ved slutten av sesongen 2007/08 kåret til årets akademi-spiller i klubben.

Det andre året ble ikke like lystig for det franske supertalentet. Han startet sesongen med en lårskade, men kom tilbake og scoret blant annet i FA Youth Cup mot Manchester United.

Men i februar ble resten av sesongen ødelagt av et dobbelt brudd i ankelen i en vennskapskamp mot Glenn Hoddle Academy.

I Champions League-troppen
Han har vært tilbake i spill i åpningen av den nye sesongen, og har figurert på midtbanen for reservelaget til Chelsea.

Kakuta ble nylig oppført i Chelseas Champions League-tropp, men han er nå utestengt fra spill i offisielle kamper i fire måneder. I tillegg er unggutten dømt til å betale 780 000 euro i kompensasjon til Lens (cirka 6,7 mill. kroner), men Fifa understreker at Chelsea er medansvarlig for dette beløpet.

Den personlige straffen kommer i tillegg til Chelseas innkjøpsnekt i de to neste overgangsvinduene. I tillegg er Chelsea dømt til å betale en utdanningskompensasjon til Lens pålydende 130 000 euro (cirka 1,1 millioner kroner).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling