<strong>SAMMEN PÅ KASTRUP:</strong> Sam Jernberg (til venstre) og Erling Braut Haaland sammen på Kastrup. Foto: PRIVAT
SAMMEN PÅ KASTRUP: Sam Jernberg (til venstre) og Erling Braut Haaland sammen på Kastrup. Foto: PRIVAT Vis mer

Her er Haaland

Erling Braut Haaland landet fredag formiddag i København. Til Dagbladet kaster Salzburg-spissen bensin på ryktebålet.

Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER / OSLO (Dagbladet): Tidligere i dag meldte Stavanger Aftenblad at Erling Braut Haaland var på vei til Manchester.

Dagbladet var på flyplassen i Manchester da det aktuelle flyet fra Stavanger til Manchester kom. Vi så verken far eller sønn Haaland.

Nå får Dagbladet opplyst at 19-åringen har landet i København. Sam Jernberg sendte oss et bilde sammen med Haaland fra Kastrup flyplass. 32-åringen fra Brønnøysund, som jobber som lærer i Odense, fikk en selfie med spissen, som er på alles lepper om dagen.

- Det var ikke en samtale, men jeg fikk et bilde, forklarer Jernberg til Dagbladet. Han var på vei hjem for juleferie da han møtte den norske spissen.

Litt seinere la Erling Braut Haalands far, Alf-Inge Håland, ut en twitter-melding med et stikk til journalisten som skrev saken i Stavanger Aftenblad:

Dette sier Haaland

Dagbladet var fredag formiddag i kontakt med Erling Braut Haaland, og 19-åringen toner ikke akkurat ned spekulasjonene rundt sin egen framtid. Han har tidligere vist at han kan ha en køddete tone i intervjuer, og i samtaler med Dagbladet har han definitivt lagt den seriøse hatten på hylla.

På spørsmål om han er på juleshopping i København, svarer Haaland kryptisk:

- Nei, juleshopping i Manchester.

- Bra timing det, da! Innom julenissen på Carrington (treningsanlegget til Manchester United journ.anm.) også?

- Ja, for julenissen finnes jo …

- Driter jeg oss ut hvis jeg melder at du er i Manchester?

- Følg magefølelsen.

- Kos deg på juleshopping i København.

SPEKULASJONER: Ole Gunnar Solskjær sier han er ukjent med rapportene om at far og sønn Haaland er på vei til Manchester fredag morgen. Vis mer

Avviser besøk

Mens Haaland valgte å kaste litt fyr på ryktebålet, sto Ole Gunnar Solskjær klar med brannslukkingsapparatet i dag.

Nordmannen fikk flere spørsmål om Haaland på en pressekonferanse fredag formiddag.

- Jeg tror ikke han er på vei hit, for å være ærlig. Det er ikke noe jeg vet noe om. Jeg kan ikke kommentere andre lags spillere. Det er mye spekulasjoner, sier Solskjær.

På det andre spørsmålet om Haaland kommer Solskjær med et lurt smil:

- Vel, han kommer ikke til Manchester. Jeg kjenner både han og vennene hans. Han er på vei til juleferie.

- Til Manchester?

- Nei, men du kan ikke fly noen steder direkte fra Stavanger. Du må via-via, sier Solskjær på et nytt Haaland-spørsmål.

Det ser ut som den første via er København …

<strong>VENTET PÅ HAALAND:</strong> Flere engelske journalister og fotografer sto og ventet på Haaland i ankomsthallen på Manchester Airport. Foto: Tore Ulrik Bratland
VENTET PÅ HAALAND: Flere engelske journalister og fotografer sto og ventet på Haaland i ankomsthallen på Manchester Airport. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Rykteflom

Nordmannen har imponert voldsomt i høst med åtte mål på seks kamper i Champions League og 28 mål på 22 kamper totalt for Red Bull Salzburg.

Det er ingen hemmelighet at Solskjær ønsker Haaland. Dagbladet skrev allerede 13. november at Manchester United hadde lagt et forslag på bordet og sagt at Erling Braut Haaland er ønsket til Old Trafford.

Haalands fantastiske prestasjoner har gjort at nordmannen nå jaktes av flere storklubber. I tillegg til Manchester United skal RB Leipzig, Borussia Dortmund og Juventus være av klubbene som har lagt inn et bud på 19-åringen.

Forrige uke besøkte Haaland både Leipzig og Dortmund, og det er ventet at en overgang vekk fra Salzburg skjer allerede i januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer