Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Halfvarssons Northug-pek som aldri ble noe av

Tapte nok en gang for Petter i sprintfinalen.

ET STYKKE UNNA Å PEKE: Helt bakerst i dette bildet kommer Calle Halfvarsson. Det var ikke sånn han hadde planlagt å feire målgangen i Val Müstair. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ET STYKKE UNNA Å PEKE: Helt bakerst i dette bildet kommer Calle Halfvarsson. Det var ikke sånn han hadde planlagt å feire målgangen i Val Müstair. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): Calle Halfvarsson har etter beste evne forsøkt å sparke liv i ordkrigen mellom ham og Petter Northug. Det har han lyktes sånn måtelig med.

Riktignok glefset Petter tilbake da han parkerte Hafvarsson i spurten i Oberstdorf søndag. Meldingen om at Halfvarsson aldri har vunnet noe i mesterskap, og at svensken lever i en drømmeverden, fikk tankene i gang hos Calle.

Det fikk ham også til å love at han skulle håne Petter om han slo ham i sprinten i Val Müstair i dag.

- Jeg lover å finne på noe i alle fall, men jeg har ikke bestemt meg helt for hva det blir ennå, sa Halfvarsson til svenske Expressen.

Og det var kanskje like greit. Halfvarsson stivnet fullstendig i finalen og kunne bare konstatere at Petter som vanlig forsvant fra ham i løypa.

Da Dagbladet møtte Halfvarsson etter løpet klarte han ikke å være altfor skuffa over sjetteplassen. Bonussekundene han fikk med seg vr nok til å beholde tredjeplassen i sammendraget, 27 sekunder bak ledende Petter. Mellom de to munnhuggerne ligger nå Martin Johnsrud Sundby, to sekunder foran Halfvarsson.

- Men hva var det du hadde bestemt deg for å gjøre om du hadde slått Petter i dag, Calle?

- Jeg skulle gå baklengs over mål, sier han til Dagbladet.

I morgen får han nok en sjanse til å slå Northug. Da er det 10 kilometer klassisk i italienske Toblach.