DRAMA:  Evan Jager faller etter det siste hinderet. Dermed ser Jairus Kipchoge Birech (til høyre) sitt snitt til å vinne. Foto: NTB Scanpix
DRAMA: Evan Jager faller etter det siste hinderet. Dermed ser Jairus Kipchoge Birech (til høyre) sitt snitt til å vinne. Foto: NTB ScanpixVis mer

Her er han i ferd med å skrive historie. Så skjer det katastrofale

- Jeg er forbannet.

(Dagbladet): 3000 meter hinder er til de grader en kenyansk paradeøvelse. Løpere født i Kenya har de elleve beste tidene i verden. Ingen andre utøvere født utenfor Kenya har løpt under åtte minutter.

Men under Diamond League-stevnet i Paris i går holdt det på å skje. Evan Jager (26) fra USA ledet fram til det siste hinderet. Han var på god vei til å løpe under åtte minutter, men så skjedde det:

Han klarte ikke å komme skikkelig over hinderet, mistet balansen - og falt.

Dermed ble han forbiløpt av kenyanske Jairus Kipchoge Birech, som vant på tida 7.58,83.

Forbannet Evan Jager klarte å reise seg etter fallet. Han ble klokket inn til 8.00,45. En heroisk innsats. Men å skrive historie klarte han altså ikke.

- Jeg er forbannet, sa amerikaneren til svensk TV etterpå.

Han fortsatte:

- Å slå min personlige rekord er ikke bra nok. Jeg klarte alt, bortsett fra det siste hinderet. Jeg var veldig sliten. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Men jeg kom borti hinderet med tåa, snublet og falt.

Helt Uansett ble en ny helt skapt i Paris lørdag kveld. Verdensrekorden på 3000 meter hinder er på 7.53,63. Den er satt av Stephen Cherono fra Kenya, som seinere skiftet navn og statsborgerskap.

Qatar betalte ham én million dollar - nærmere åtte millioner kroner - for å bytte nasjon.

Franskmannen Mahiedine Mekhissi Benabbad er den beste ikke-kenyansk-fødte med tida 8.00,45. Jim Svenøy har norgesrekorden på 8.12,05.

PS: Du kan se en link til gårsdagens dramatiske fall her.

BITTER: Evan Jager. Foto: NTB Scanpix
BITTER: Evan Jager. Foto: NTB Scanpix Vis mer