Her er Hareides publikumsalibi

Åge Hareide mener at Daniel Braaten er fargeklatten Norge trenger for å begeistre publikum sjøl på råkyniske dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MINSK (Dagbladet): -  Daniel er litt unorsk. Vi må se etter slike unorske typer. Det har vært mye snakk om underholdning, og Daniel er en type som kan begeistre selv om ikke laget spiller perfekt fotball, sier Åge Hareide.

Borte mot Slovenia kom 23-åringen tidlig på banen da Steffen Iversen ble skadd. Han herjet med motstanderne så til de grader at John Carew etterhvert begynte å true innpåslitende motstandere med at de måtte passe seg:

«Ellers kommer lillebror og tar dere».

Mot Skottland ble han benket igjen og kom innpå i pausen. Mot Moldova fikk han et seint innhopp. Han spiller ikke fra start i kveld heller, men Braaten er ikke utålmodig og trives i rollen Åge Hareide tillegger ham:

-  Det går greit, det. Jeg er nok en litt annen karakter enn de andre på banen, så han har vel rett.

-  På hvilken måte?

-  Jeg kan alltids finne på noen sprell, vet du.

Braaten er blitt brukt både som spiss, bindeledd og kantspiller på landslaget. Han har ingen problemer med å rotere - «spiller der jeg blir plassert, jeg» - men har en noe overraskende ønskerolle:

BEGEISTRER:  Rosenborgs Daniel Braaten er unorsk i stilen, og en spiller Åge Hareide håper skal underholde publikum. Foto: Arnt E. Folvik
BEGEISTRER: Rosenborgs Daniel Braaten er unorsk i stilen, og en spiller Åge Hareide håper skal underholde publikum. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Aller helst kunne jeg tenkt meg å spille sentralt på midten, om jeg fikk velge selv. Jeg prøvde det i Skeid. Det var artig, men det er klart:

-  Det ble litt spedt med løpinga, det gjorde det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer