Her er hele rullebladet til Suárez, punkt for punkt

Har sonet 32 kamper allerede FØR nakkebittet i Natal.

NÅR SER VI HAM IGJEN?: Det var som om han prøvde å spille offer, og etter kampen var verken Luis Suárez eller noen andre i Uruguay-leiren særlig beklagende. I natt ble han siktet av FIFA. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB Scanpix
NÅR SER VI HAM IGJEN?: Det var som om han prøvde å spille offer, og etter kampen var verken Luis Suárez eller noen andre i Uruguay-leiren særlig beklagende. I natt ble han siktet av FIFA. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Alle VM har sin egen skandale. Klokka 14.38 Natal-tid i går fikk Brasil sin.

I den avgjørende gruppespillkampen mellom Italia og Uruguay ble Luis Suárez (27) overmannet av det som virker å være et instinkt han ikke klarer å kontrollere.

Da Uruguays spiss møtte veggen i form av Italias midtstopper Giorgio Chiellini inne i feltet, svarte han med å hogge tennene inn i de øvre delene av skuldra på Juventus-klippen.

Holdt seg til tennene Akkurat som de to tidligere episodene hvor Suárez har bitt en motstander, fikk ikke dommeren opptrinnet med seg. Mens Chiellini viste fram bittmerket han hadde innenfor drakta, satt Suárez på bakken, og holdt seg til tennene, som om det hele var ufrivillig.

TV-bildene viste raskt at han har en svært dårlig sak.

Det gjør historikken hans også.

Nakkebittet i Natal Dagbladet har gjennomgått alle spissens seniorkamper, og oppsiktsvekkende nok har han ikke pådratt seg et eneste rødt kort i en ordinær serie-, cup- eller europacupforestilling i klubbfotballen - verken for Nacional, Groningen, Ajax eller Liverpool.

Likevel har Suárez, på sine snart ti år som seniorspiller, samlet opp så mange suspensjoner at det utgjør en hel europeisk ligasesong.

Den lengste friperioden kan bli den han står overfor etter nakkebittet i Natal.

Rasismestraff De fleste av hans foregående prikker er kommet inn på rullebladet etter bruk av videobevis. Som da han:

• Var Ajax-kaptein og beit PSVs Ottman Bakal i skuldra under et møte i den nederlandske Æresdivisjonen i 2010. Konsekvens: Sju oppgjør på sidelinja.

OFFERETS BEVIS: Slik så vampyrbittmerkene på Giorgio Chiellinis nakke/skulder ut etterpå. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB Scanpix
OFFERETS BEVIS: Slik så vampyrbittmerkene på Giorgio Chiellinis nakke/skulder ut etterpå. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

• Kom med rasistiske uttalelser mot Patrice Evra under kampen Liverpool-Manchester United i 2011. Suspendert i åtte kamper.

Rakte finger mot Fulhams supportere kort tid etter Evra-skandalen. Nok en kamps straff.

• For andre gang i karrieren beit en motspiller i oppgjøret Liverpool-Chelsea i 2013. Hogget i Branislav Ivanovics arm endte i 10 kampers karantene.

Tre ganger utvist I tillegg til disse 26 kommer suspensjonene han har fått i etterkant av de tre utvisningene han har pådratt seg opp gjennom karrieren.
Den første av dem kom i landslagsdebuten, og resulterte i at han måtte stå over Uruguays neste. Den andre kom i VMs kvartfinale mot Ghana i 2010, handsen førte til at han ikke fikk spille semifinalen, og den tredje i Nederlands svar på Community Shield sommeren 2010.

Suárez måtte derfor vente til tredje serierunde før han fikk seriepremieren den høsten.

Spe på med at han i sin tid i Æresdivisjonen samlet opp så mange gule kort at han måtte stå over to kamper, så er du oppe i en samlet utestengelse på 32 oppgjør.

FIFA gransker Det tallet kan få en voldsom oppjustering etter det som skjedde i Natal. Som Dagbladet meldte i går kveld er strafferammen for denne typen episoder, to år.

Nøyaktig hvordan reaksjonen blir etter hendelsen med Chiellini, er det FIFAs disiplinærmyndigheter som avgjør. I natt bekreftet de at han er siktet for brudd på to artikler, og at FIFA krever et svar innen onsdag klokka 22 norsk tid.

I går kveld bekreftet de at de vil granske situasjonen. At åttendedelsfinalen på Maracana 28. juni trolig ryker, er det minste problemet for Uruguays spisstjerne akkurat nå.

Antakeligvis blir det bare starten på fotballsirkusets lengste sommerferie i 2014.

• Vi har i denne artikkelen konsentrert oss om Suárez' suspensjoner på seniornivå. Vi har derfor ikke medregnet straffen han fikk etter at han som guttespiller skallet ned en dommer i Uruguay.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer