Her er helgenyheten landslagssjef Høgmo koser seg med

Bare to av seksten utenlandsproffer på benken.

I SKUDDET: Stefan Johansen i Celtic og de andre landslagsuttatte proffene i utlandet fikk mye spilletid i helgen.Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB Scanpix
I SKUDDET: Stefan Johansen i Celtic og de andre landslagsuttatte proffene i utlandet fikk mye spilletid i helgen.Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landslagets utenlandsproffer fikk gledelig mye spilletid helgen før Per-Mathias Høgmo mandag samler sine utvalgte til EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia.

Eliteserieavspark er fortsatt et par uker unna, og Høgmo vet at han i enda større grad enn vanlig må støtte seg til utenlandsproffene i jakten på poeng. Den siste tiden har varsellampene blinket for den planen, som følge av skader og manglende tillit for viktige spillere.

Nå ser det ut som krisen kan avblåses. Av de 16 uttatte utenlandsproffene var bare to (Anders Konradsen og Valon Berisha) henvist til benkesliting i helgen. Håvard Nordtveit fikk bare et kort innhopp, men det var et adrenalinfylt og motiverende et da Borussia Mönchengladbach slo Bayern München 2-0 borte foran 75.000 tilskuere.

Gode opplevelser og mye spilletid fikk mange av de andre i troppen som fram til torsdag skal forberede seg i Marbella på den spanske solkysten, selv om Markus Henriksen var den eneste som også scoret.

Full spilletid Henriksen spilte hele kampen og ble matchvinner da Alkmaar slo Cambuur Leeuwarden 2-1 i nederlandsk æresdivisjon. Han er i troppen for første gang i Høgmos tid som landslagssjef.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.