Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er helgenyheten landslagssjef Høgmo koser seg med

Bare to av seksten utenlandsproffer på benken.

I SKUDDET: Stefan Johansen i Celtic og de andre landslagsuttatte proffene i utlandet fikk mye spilletid i helgen.Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB Scanpix
I SKUDDET: Stefan Johansen i Celtic og de andre landslagsuttatte proffene i utlandet fikk mye spilletid i helgen.Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagets utenlandsproffer fikk gledelig mye spilletid helgen før Per-Mathias Høgmo mandag samler sine utvalgte til EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia.

Eliteserieavspark er fortsatt et par uker unna, og Høgmo vet at han i enda større grad enn vanlig må støtte seg til utenlandsproffene i jakten på poeng. Den siste tiden har varsellampene blinket for den planen, som følge av skader og manglende tillit for viktige spillere.

Nå ser det ut som krisen kan avblåses. Av de 16 uttatte utenlandsproffene var bare to (Anders Konradsen og Valon Berisha) henvist til benkesliting i helgen. Håvard Nordtveit fikk bare et kort innhopp, men det var et adrenalinfylt og motiverende et da Borussia Mönchengladbach slo Bayern München 2-0 borte foran 75.000 tilskuere.

Gode opplevelser og mye spilletid fikk mange av de andre i troppen som fram til torsdag skal forberede seg i Marbella på den spanske solkysten, selv om Markus Henriksen var den eneste som også scoret.

Full spilletid Henriksen spilte hele kampen og ble matchvinner da Alkmaar slo Cambuur Leeuwarden 2-1 i nederlandsk æresdivisjon. Han er i troppen for første gang i Høgmos tid som landslagssjef.

Full kamptid i seierskamper ble det også for landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Stefan Johansen (Celtic), Omar Elabdellaoui (Olympiakos) og Alexander Tettey (Norwich). Tom Høgli (FC København) måtte nøye seg med uavgjort søndag, men bidro med en assist.

De nevnte spilte med unntak for Tettey (engelsk mesterskapsserie) for sine klubber i toppseriekamper. Det gjorde også Tarik Elyounoussi, som spilte halvannen omgang for Hoffenheim i 1. Bundesliga lørdag.

Haken for Høgmo er at en del av hans spillere utfoldet seg på lavere nivå

Håvard Nielsen er klar igjen etter skade og fikk full kamptid for Eintracht Braunschweig i 0-0-kampen mot Ingolstadt i tysk 2. Bundesliga. Vegar Eggen Hedenstad spilte også fra start til slutt i den kampen.

B-gjengen Tre av spillerne, og tre viktige spillere i Høgmos planer, måtte nøye seg med spill for sine klubbers B-lag. Mohammed Abdellaoue spilte 85 minutter da Stuttgarts 2.-lag slo Arminia Bielefeld i tysk 3. divisjon søndag. Moa er tilbake etter langtidsskade og får kamptrening på B-laget.

Mats Møller Dæhli gjorde comeback etter sin skade på Freiburgs 2.-lag i helgen. Han spilte halvannen omgang i 1-1-kampen mot Pirmasens lørdag.

Martin Ødegaard, som i fjor var Høgmos suverent mest omtalte og etterspurte spiller (men også en av de minst brukte i EM-kvalifiseringen), må fortsatt nøye seg med spill for Real Madrids B-lag Castilla, og 16-åringen har slitt med å markere seg i de fire siste kampene som alle har endt med tap.

Even Hovland, som er 16. utenlandsproff i troppen, har ikke vært i aksjon i helgen. Hans Nürnberg, der han er fast midtstopper, møter Bochum mandag kveld.

Høgmo har åtte hjemlige spillere i troppen: Vegard Forren, Martin Linnes, Ørjan H. Nyland og Harmeet Singh (alle Molde), Steffen Hagen og Jone Samuelsen (begge Odd), Sten Grytebust (Aalesund) og André Hansen (Rosenborg).

(NTB)

Hele Norges coronakart