<strong>ALT FOR NORGE:</strong> Stabæk-spiss Adama Diomande hadde ikke bestemt seg for om han ønsket å representere Norge eller Elfenbenskysten på landslagsnivå. Men da den norske landslagsledelsen ringte nølte han ikke. Nå er det alt for Norge. Foto: Bjørn Langsem
ALT FOR NORGE: Stabæk-spiss Adama Diomande hadde ikke bestemt seg for om han ønsket å representere Norge eller Elfenbenskysten på landslagsnivå. Men da den norske landslagsledelsen ringte nølte han ikke. Nå er det alt for Norge. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Her er historien bak superspissens «ja» til Høgmo og Norge

Bestemte seg på flyet fra Dubai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk-spiss Adama Diomande (25) var et 26 navn som ble lest opp da landslagssjef Per-Mathias Høgmo i formiddag tok ut troppen til privatlandskampen mot Sverige 8. juni og EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan på Ullevaal stadion fire dager seinere.

«Dio» - som har imponert med åtte mål på ti kamper for overraskelseslaget Stabæk i vårsesongen - har selvtillit nok til at han tok det for gitt at han ble tatt ut nå.

- Jeg er en av de klarte beste spillerne i Tippeligaen, og det skulle bare mangle at formspillere blir tatt ut, sa han til Dagbladet under direktesendingen i forbindelse med uttaket.

Hadde ikke tatt et valg Dagbladet var med Diomande på lunsj etter Stabæk-treningen. Da snakket den ferske landslagsspilleren om landslagsambisjonene han satte seg da han reiste fra Dubai for å signere med Stabæk i slutten av mars i år.

- Da jeg satt meg på flyet hjem fra Dubai satt jeg meg som mål å komme på et landslag, sier han til Dagbladet.

Dobbelt statsborgerskap Diomande er født og oppvokst i Norge, men foreldrene er fra Elfenbenskysten. Med dobbelt statsborgerskap måtte han ta et valg om han ønsker å spille for Norge eller Elfenbenskysten på landslagsnivå.

Overfor Dagbladet bekrefter Diomande at han på det tidspunktet ikke hadde tatt et endelig valg om hvilket flagg han ville ha på brystet.

- Ja, det er riktig. Men landslagsspill var en av drømmene mine. Det sto mellom å være tålmodig og vente på Elfenbenskysten eller gripe sjansen når den kom med Norge. Men jeg nølte ikke med å velge Norge, da jeg fikk vite at jeg var tatt ut, sier Adama Diomande.

- Var det slik at det landslaget som ringer først sier du ja til?

- Ja, det var på en måte sånn. Men det er en ære for meg å spille på det norske landslaget. Jeg er norsk og har norsk pass. Det vil være stort å få spille på landslaget.

Enklere med Norge Det er også liten tvil om at det er enklere å etablere seg på det norske landslaget enn å få sjansen for Elfenbenskysten.

- Ja, det er det nok. Elfenbenskysten er et bedre landslag, og det er ekstremt tøff konkurranse om spissplassene der. Men jeg føler at Norge er det beste valget for meg, siden jeg er født og oppvokst her, sier «Dio» til Dagbladet.

Holmlia-gutten ble seriemester med Strømsgodset i 2013. Etter det reiste han til Dinamo Minsk i Hviterussland, og siden ble det et mellomstopp noen måneder i Dubai før han vendte hjem til norsk fotball igjen.

Kona hjemme i Norge Savnet av familien og kona hjemme i Oslo var utslagsgivende. At han gikk betydelig ned i lønn hadde lite å si.

- Jeg tenkte ikke på pengene i det hele tatt. Jeg tenkte på utvikling. Trener Bob Bradley var også en viktig faktor for at jeg valgte Stabæk, sier Diomande.

Stabæk den eneste norske klubben som viste interesse for Diomande. Ifølge sportsdirektør Inge André Olsen var Diomande en billig forsterkning for dem, selv om overgangen satt langt inne.

- I starten ville klubben fra Dubai ikke selge, fordi han var en viktig spiller der. Det begynte å skje noe først da Dio selv begynte å trykke på, sier Olsen til Dagbladet.

Vil ut igjen Overfor Stabæk-ledelsen var likevel Dio klar på én ting da han reiste hjem: Selv om han skrev en kontrakt til 2017, så har han ambisjoner om å komme seg til en større liga igjen.

- Jeg har utviklet meg utenlands, som folk ikke har sett. Jeg har fått med meg Europa League-kamper, som de fleste i Norge ikke får. Alle i klubben vet at jeg kom hit for å få sjansen til å reise ut igjen. Så får vi se hva framtiden bringer, sier han.

Det norske A-landslaget er i så måte et ganske godt utstillingsvindu.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer