Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er hockeyens Ronaldinho

Men er dette filmtriks?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svenskene har en ny hockeyhelt på gang. Stadig flere tror Nicklas Bäckström (18) vil bli en ny Peter Forsberg.

Bäckström debuterte i eliteserien som 16-åring. I fjor imponerte han så mye for Brynäs at han ble tatt med til VM i Riga i mai.

I sommer ble han valgt som fjerdemann i NHL-draftet av Washington Capitals. Bare Mats Sundin (førstevalg), Daniel Sedin (andre) og Henrik Sedin (tredje) har blitt draftet høyere, ifølge Wikipedia.

Dominerer i Sverige

Men Bäckström valgte å bli i Brynäs foreløpig. Og denne sesongen har han ikke bare vært en meget lovende unggutt. Han dominerer den svenske eliteserien, til tross for at han ikke fyller 19 år før 23. november.

Og svenskene har fått Bäckström-dilla. Interessen har gått så langt att klubben hans må beskytte ham mot den voldsomme etterspørselen fra media.

- Vi har tatt beslutningen om å stoppe en del forespørsler, eller forsøke å løse saker på en smidigere måte. Vi vil ikke være utrivelige. Sånt har vi aldri trengt å gjøre før, men Nicklas må få tid til å leve også. Skulle han takke ja til allt ville det blitt noe hver eneste dag, sier sportssjef Mikael Sundlöv i Brynäs til SVT.

Selv tar gutten oppstyret med knusende ro.

image: Her er hockeyens Ronaldinho

- Jeg spiller ishockey, det er det jeg kan, sier han nøkternt.

Vil spille junior-VM hjemme

Han mener han må bli bedre på skøyter og vil gjerne forbedre skuddet. Ellers plukker han opp tips fra Brynäs-trener Leif Boork.

Og enn så lenge føler han det var riktig å bli hjemme i Sverige. Washington Capitals blir neppe mindre klare for å ta ham imot etter en stor sesong i Elitserien.

- Kontrakten var bra, men det er et stort skritt å ta: Ny by, ny klubb og mye annet. Jeg trives veldig bra i Brynäs og dessuten ville jeg være hjemme og spille på landslaget og være med på junior-VM på hjemmebane, sier Nicklas Bäckström.

Filmtriks?

I videospilleren til høyre i artikkelen kan du se Bäckström skyte tre pucker i stengene før han setter den fjerde midt i mål. Feiringen etterpå tyder på at det ikke er tilfeldig.

Men er vi vitne til en ny Ronaldinho-variant?

VILLE BLI HJEMME: I sommerens NHL-draft ble Nicklas Bäckström valgt som fjerdemann av Washington Capitals. Men 18-åringen ville spille ett år til i Sverige. Nå dominerer han i Elitserien. Foto: Reuters/Scanpix
VILLE BLI HJEMME: I sommerens NHL-draft ble Nicklas Bäckström valgt som fjerdemann av Washington Capitals. Men 18-åringen ville spille ett år til i Sverige. Nå dominerer han i Elitserien. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Videoen er sendt inn til sports-communityet SvenskaFans av en av Bäckströms nærmeste venner. Der i gården mener man det er ekte vare vi får se.

- Bäckström skyter selvsagt i stanga, tverrliggeren og krysset med nesten uhyggelig presisjon. Er man arvtaker til Peter «Foppa» Forsberg så bør man imidlertid klare dette, og for oss svensker føles det trygt å ha et ess som Nicklas Bäckström som skal ta oss til nye OL- og VM-gull, sier Fredrik Möller i SvenskaFans.com til Dagbladet.no.