Her er Hollywood-produsentens hatvideo til Liverpool-eierne

Syv minutter med utskjelling fra kjendiser og fans.

||| (Dagbladet): Liverpool-fan og Hollywood-produsent Mike Jefferies varslet i forrige uke at han var i ferd med å lage en protestfilm mot de forhatte klubbeierne Tom Hicks og George Gillett.

I dag ble videoen lastet opp på YouTube.

Ingen av de varslede storstjernene som Samuel L. Jackson og komiker Mike Myers har stilt opp, men det har andre kjendiser som Echo and The Bunnymen-frontmann Ian McCulloch, skuespiller Stephen Graham (Snatch, Band of Brother) og tidligere storspiller John Aldridge gjort, sammen med en rekke mer eller mindre ukjente Liverpool-fans.

Resultatet er en nesten syv minutter lang tirade mot Tom Hicks, som ikke slipper billig unna. Hicks minnes om brutte løfter, anklages for grådighet, og for at han er i ferd med å ødelegge den historiske klubben.

«Kjære Mr. Hicks, vi ga deg The Beatles, og dette er takken...», starter videoen.

Det hele avsluttes med et unisont «Fuck Off».

Produsent Mike Jefferies står bak blant annet Goal-trilogien, og prøver nå å få spredt hatvideoen på nettet via kanaler som YouTube, Twitter og sin egen blogg. Målet er som vanlig å få amerikanerne vekk fra Anfield.

- Dette vil Hicks få rett i trynet, i og med at det virker som han ikke bryr seg om protestene. Jeg er redd for at dersom RBS overtar klubben, vil Hicks gå til sak for å nekte dem å selge og få klubben vekk fra dem. Denne filmen skal illustrere hvor stort hat det finnes mot ham, sa Jefferies før lanseringen.

16. oktober er D-dag for Liverpool-fansen.

Da får eier Tom Hicksenten refinansiert sitt 2,4-milliardlån eller så blir klubben overtatt av kreditor Royal Bank of Scotland.

GOAL-PRODUSENT: Mike Jefferies (t.h), her fra lanseringen av den første Goal-filmen. Foto: AP/Keystone, Eddy Risch
GOAL-PRODUSENT: Mike Jefferies (t.h), her fra lanseringen av den første Goal-filmen. Foto: AP/Keystone, Eddy Risch Vis mer