Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Holyfields råd til Cecilia Brækhus

Imponert etter seieren, men etterlyser mer kraft.

GODE RÅD: Cecilia Brækhus møtte bokselegenden Evander Holyfield etter at hun vant tittelkampen i går kveld i byen Herning i Danmark.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
GODE RÅD: Cecilia Brækhus møtte bokselegenden Evander Holyfield etter at hun vant tittelkampen i går kveld i byen Herning i Danmark. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Evander Holyfield var imponert over Cecilia Brækhus i Herning lørdag, men mener hun må få mer kraft i slagene gjennom fotarbeidet sitt.

-  Det var en god kamp, og det er ingen tvil om at Cecilia Brækhus har bra slag og hurtighet. Men noen ganger prøver hun å slå så raskt at hun ikke blir stående skikkelig på beina i slagøyeblikket.

- Hun bruker ikke beina på den måten hun skal når hun slår. Dersom hun hadde klart å få kraften i slaget til å gå gjennom beina før den kommer ut i armene, ville hun trolig ha knust Jill Emery. Det viktigste for en bokser er å stå fjellstøtt i det slaget treffer, sa Evander «The Real Deal» Holyfield til NTB etter at Cecilia Brækhus hadde vunnet en soleklar poengseier over Jill Emery i Herning natt til søndag.

Brækhus beholdt mesterbeltene sine med glans, og den frykten mange måtte ha hatt for Emery, som er south paw (går med høyrearmen foran), var ubegrunnet. Emery var ingen målestokk for den norske trippelmesteren.

Livsfarlig - Dersom, hun blir flinkere til å bruke beina og ha kroppen bak slagene sine, så kommer hun til å gjøre mer skade på motstanderen, og da kan det fort bli slik at de hun skal møte spør seg selv om de «virkelig vil gå i ringen med Brækhus». Det er jo de gode bokserne som får folk til å slutte eller å trekke seg, sa Holyfield til NTB.

Brækhus er enig i det Holyfield sier, og vil prioritere det framover.

- Det er helt klart det er en av de tingene jeg kommer til å prioritere å jobbe med og forbedre før den neste kampen min om snaue to måneder, sa Brækhus til NTB etter å ha fått referert tungvektskongens dom.

God kamp - Brækhus og Emery bokset en god kamp. De er begge gode individualister, og de gjorde det de kunne. Ingen av dem sparte seg.

Holyfield skrøt av Brækhus og la ikke skjul på at hun har et stort potensial.

- Cecilia Brækhus var mye raskere og traff ofte tre-fire ganger, mens Emery bare traff en gang. Det var den store forskjellen mellom disse bokserne.

- Brækhus er veldig bra, men hun må huske på at boksing er en idrett der du ikke får noe gratis. Du må gjøre deg fortjent til å bli den du blir. Jeg ble ikke «The Real Deal» Holyfield av meg selv. Nei, jeg måtte jobbe hardt for det. Det må alle andre boksere som skal nå toppen også, fortalte han.

7. mai går 49-åringen i ringen for å møte det danske håpet Brian Nielsen i København, og målet til Holyfield er å få bokse om en av de store titlene igjen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media