Her er Hopp-Norges kriseplan

Landslagssjef Hroar Stjernen har satt i gang en omfattende kriseplan i et siste forsøk på å få norske hoppere i form til Lahti-VM 15. til 25. februar.

Etter den skuffende norske hoppinnsatsen i vinter har Stjernen bestemt seg for å utsette det endelige VM-uttaket til etter norgesmesterskapene i Granåsen og Sprova 8. og 11. februar - i stedet for etter kommende helgs verdenscuprenn i Willingen. Kriseplanen han nå setter i verk, byr i hovedsak på trening og jobbing.

- I stedet for å snu skiene eller kaste trenerne, skal vi jobbe knallhardt i tida fram til Lahti-VM. Vi hopper fortsatt ikke teknisk godt nok, dermed får vi heller ikke den nødvendige selvtilliten som må til for å få resultater, sier Stjernen.

Tre VM-klare

Etter siste helgs 14. plass til Olav Magne Dønnem og 15. plass til Tommy Ingebrigtsen i Sapporo, nøyde landslagssjefen seg med å gi tre løpere klarsignal til VM:

  • Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy og Olav Magne Dønnem.

- Disse tre hopper verdenscup i Willingen til helga, sammen med Bjørn Einar Romøren, Anders Bardal og Håvard Lie. Resten av hoppgjengen skal trene i Trondheim fra fredag under ledelse av Geir Johnsen, sier Stjernen.

Bak de tre VM-uttatte er det kamp mellom fem mann:

  • Henning Stensrud, Morten Solem, Morten Ågheim, Lasse Ottesen og Bjørn Einar Romøren.

- Av disse ligger Henning Stensrud og Morten Solem best an. Romøren er en runner-up fra Kontinentalcupen. For samtlige fem blir NM-innsatsen avgjørende, sier Stjernen.

Ekstratrening

Både i Granåsen og Sprova kommer de tre VM-uttatte og fem VM-aktuelle hopperne til å ha mye ekstratrening.

- Vi føler presset og håper på forståelse for ekstrabruken av bakkene. Skal vi få framgang må prestasjonene heves i alle ledd. Selv om vi ikke har lyktes i det siste, er målsettingen fortsatt å ta VM-medaljer, sier Stjernen.

Så langt i verdenscupen er Tommy Ingebrigtsen beste nordmann sammenlagt på 12. plass. Det er også norsk gjennomsnittsplassering på v-cuprennene hittil. Best gikk det da Tommy ble nummer fire i det andre skiflygingsrennet i Harrachov 14. januar. Henning Stensruds 21. plass i prøve-OL helga etter er foreløpig årsverste.

- Per dags dato er vi ute av medaljediskusjonen. For å komme dit igjen, må vi heve oss flere hakk fram til VM, sier landslagssjef Hroar Stjernen.

BESTE NORDMANN: Tommy Ingebrigtesen er beste nordmann i verdenscupen på 12. plass. Men også Tommy har hatt noen kråkehopp i vinter.
DÅRLIG TID: 15 dager før VM i Lahti har Hroar Stjernen satt i gang en omfattende kriseplan.