Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp-Tande viste fram kjæresten

Her er hopp-Tandes nye kjæreste

- Offisielt sammen i to dager.

KJÆRLIGHET I LUFTA: Daniel Andre Tande viste fram kjæresten Anja på Hadeland Glassverk i dag.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
KJÆRLIGHET I LUFTA: Daniel Andre Tande viste fram kjæresten Anja på Hadeland Glassverk i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Daniel-André Tande (23) har funnet kjærligheten. Kongsberg-hopperen viste onsdag fram sin Anja.

De to flørtet og klemte på hverandre til stadighet da Tande var med hopplandslaget på glassblåsing på Hadeland Glassverk.

- Det er ikke så altfor mye å fortelle, men jeg har vel endret sivilstatus, sier Tande lett rødmende.

Verdenscuptoeren, som vant to renn under den tysk-østerrikske hoppuka, har suksess både i og utenfor bakken om dagen.

- Det er veldig koselig. Jeg hadde helt glemt at vi skulle hit. Hun var på besøk hjemme i Kongsberg, så da måtte jeg ta henne med, forteller en forelsket Tande til NTB.

- Jeg er veldig fornøyd. Hun er en veldig snill og søt jente, sier Tande om kjæresten fra Brumunddalstraktene.

Lysluggen er tidligere blitt omtalt som «posterboy». Tande er svært populær og i sosiale medier går det hett for seg i kommentarfeltene. Han er jentene store idol.

- Det er ganske ferskt, faktisk. Vi har vært sammen i offisielt to dager, sier Tande.

Dropper ikke Asia-renn

Allerede torsdag reiser Tande fra suksessen på hjemmebane. Skiflyging venter i Oberstdorf. Deretter skal 23-åringen til Asia for renn i Sapporo og Pyeongchang.

Han tar ingen sjanser i jakten på sammenlagtseieren i verdenscupen.

- Ja, jeg reiser til Asia. Det er ikke noe alternativ å bli hjemme. Heldigvis er Alex (Stöckl) enig. Jeg skal fortsette med min gode hopping. Jeg gleder meg veldig til å prøve bakken i Pyeongchang før det braker løs med OL der neste år, sier vinterens store norske hopphåp.

Buskerudgutten frykter ikke at en lang og seig reise til Asia skal ødelegge for VM-formen i Lahti.

- Jeg føler ikke det. Vi brukte konkurransen i Hakuba i sommer til å trene på dette. Vi prøvde ulike måter å tilpasse oss ulike tidssoner. Da vi kom hjem dro vi på samling i Lahti. Det fungerte veldig bra. Jeg føler vi er godt forberedt. Jeg tror ikke det blir noen ulempe, sier Tande.

- Hva betyr mest for deg, verdenscupen sammenlagt eller VM-gull?

- Det er vanskelig å kategorisere hva som er viktigst. I mitt hode må man ha vunnet alt for å kalle seg stor. Jeg har lyst til å vinne alt. Jeg sier ikke nei takk om jeg kan vinne begge, smiler Kongsberg-hopperen.

Stöckl tenker strategisk

Landslagssjef Alexander Stöckl er klar på at Tande bør reise til Asia, selv om VM kommer umiddelbart etter.

- Det er selvfølgelig en belastning, men han kjemper om verdenscupen sammenlagt. Da er det strategisk gunstig å være med på alle renn, sier Stöckl til NTB.

- Det er viktig med store konkurranser, begge deler er like viktig, mener østerrikeren – som i likhet med Tande ikke vil flagge hvilken tittel de setter høyest.

Men på hjemmebane har Tande allerede tatt gull.

Topp 3 i verdenscupen:

* Kamil Stoch, Polen 978

* Daniel-André Tande 853

* Domen Prevc, Slovenia 786

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling