Her er hoppernes kriseplan

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): - Selvfølgelig skal vi ha hoppere i OL. Tommy Ingebrigtsen og Roar Ljøkelsøy har allerede klart kravet. Målet er å innstille fire løpere til lekene i Salt Lake City. Antallet må bli en intern diskusjon i skiforbundet, sier leder av hoppkomiteen, Steinar Johannessen, etter gårsdagens nye hoppfiasko i Paul Ausserleitnerbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At langrennsfolket murrer og mener hopperne tar OL-plasser fra kvalifiserte løpere fra deres rekker, tar han med stor ro.

- Det er alltid diskusjoner i VM- og OL-sesonger. Jobben vår nå er å optimalisere OL-opplegget mest mulig, og få fart på hopperne igjen, sier Steinar Johannessen til Dagbladet.

Dropper v-cuprenn

Kriseplanen fram mot OL i Salt Lake City er det viktigste punktet på dagens møte i hoppkomiteen.

Etter det Dagbladet erfarer, blir det vurdert å droppe kommende helgs verdenscuprenn i Willingen. I stedet skal Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy, Anders Bardal, Olav Magne Dønnem og Henning Stensrud på treningsleir, sannsynligvis på Lillehammer. Der vil det først og fremst bli jobbet med tekniske justeringer. Neste v-cupstart blir i Zakopane 19. og 20. januar. Der blir OL-laget nominert.

Prosjekt Tommy

Tommy Ingebrigtsen vil få et eget kriseprosjekt fram mot OL.

- Han må justere sittestillingen, og få nye ski. Det skiparet han bruker nå er for dårlig, sier Steinar Johannessen.

I hele vinter har Tommy vært blant dem som har hatt dårligst fart i tilløpet.

- Han kan ikke fortsette å kjøre med fire avsatser i handikap. Nå må vi finne ski til ham som både har den rette oppbyggingen og mykheten. Det er viktig å få fart på Tommy, sier Steinar Johannessen.

Hoppernes kriseplan

  • Dropper v-cuprennet i Willingen
  • Treningsleir i stedet
  • Tekniske justeringer
  • Nye ski til Tommy
  • Bedre sittestilling
  • Ny trener

OL-medalje målet

Hoppdressene er bra nok. Det samme gjelder gutsen og innstillingen hos løperne.

- Selv om det gikk skeis i hoppuka, er løperne skikkelig på offensiven. Det er heller ingen sprik og tvil rundt opplegget. Vi tok en sjanse ved å tredoble den fysiske treningen. Det har gått utover det hoppmessige. Nå gjelder det å være rakrygget, og jobbe videre. Står vi på skikkelig og har is i magen, kan vi ta OL-medalje, sier Steinar Johannessen.

Ny trener

Bjørn Myrbakken (som rykket opp fra assistenttrener til trener da Ludvik Zajc ga seg 1. nyttårsdag), får med seg en trener til i tida fram mot OL. Hvem det blir, skal diskuteres på dagens HK-møte. Skiforbundet har allerede tre ansatte trenere i tillegg til Myrbakken: Geir Ole Berdahl, Kjetil Strandbråten og Halvor Persson. Det vil ikke være overraskende hvis valget faller på én av disse i en overgangsperiode.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer