Her er hoppukelaget

Bare to av de seks til finalen søndag.

FÅR SJANSEN Tom Hilde fikk gratulasjoner etter tredjeplassen på Lillehammer i november. Søndag kom han ikke til finaleomgangen i Engelberg. Foto: Geir Olsen / Scanpix
FÅR SJANSEN Tom Hilde fikk gratulasjoner etter tredjeplassen på Lillehammer i november. Søndag kom han ikke til finaleomgangen i Engelberg. Foto: Geir Olsen / ScanpixVis mer

• To norske fikk to hopp søndag: Bardal opp til en tiendeplass

Det norske hoppukelaget inneholdt ingen overraskelser. De seks hopperne som deltok i Engelberg forrige helg, får igjen sjansen.

Rune Velta er eneste hoppukedebutant. Ellers er Bjørn Einar Romøren klar for sin niende hoppukestart. Høydepunktet for ham er seieren fra Bischofshofen i 2003.

— Det var vel som forventet. Vi føler at vi har seks utøvere som kan prestere på et høyt nivå. Vi håpet at en sjuende hopper skulle kvalifisere seg via kontinentalcupen, men det skjedde ikke, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

— Velta fortjener plassen — Den siste plassen sto derfor mellom Rune Velta og Kim René Sorsell Elverum, men Rune viste med 9.-plassen sin i Engelberg at han fortjener en plass på laget, forteller Bråthen.

Anders Bardal deltok ikke i fjor, men er klar for sin sjuende hoppuke. Anders Jacobsen og Tom Hilde deltar begge for femte gang, mens Johan Remen Evensen er klar for sin tredje nyttårsfeiring i Garmisch-Partenkirchen.

Den 59. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuken innledes som vanlig i Oberstdorf (29/12) og forsetter med renn i Garmisch-Partenkirchen (1/1), Innsbruck (3/1) og Bischofshofen (6/1).

Slitt Det norske laget har slitt litt i hoppbakken etter at Johan Remen Evensen og Tom Hilde var på pallen i det ene rennet i Lillehammer.

I forrige helgs renn i Engelberg var Hildes 8.-plass lørdag den beste prestasjonen. Likevel er hoppsjefen optimist med tanke på å få en nordmann med i kampen om en sammenlagtseier.

— Jeg vet at vi har hatt en betydelig kvalitetsøkning og at vi hoppmessig ligger på et høyere nivå enn i fjor. Det nytter ikke å evaluere sesongen etter bare noen få renn.

— Det er folk som har gjort det dårlig i Engelberg, som senere har vunnet hoppuka. Det er helt klart rom for overraskelser, slår Bråthen fast.

Anders Jacobsen vant hoppuka sammenlagt i 2006/7-sesongen. Så langt har østerrikerne med verdenscupleder Thomas Morgenstern i spissen dominert i hoppbakkene.

De norske hopperne kan stort sett forbedrede seg i hjemlige omgivelser fram til avreise 27. desember. Det hoppes i Vikersund, Midtstubakken, Lysgårdsbakken og Granåsen.

(NTB)