Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Hushovds gullrivaler

Jakter karrierens andre VM-tittel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen jakter begge karrierens andre VM-tittel – den første som senior – søndag. Men konkurransen i sentrum av Salzburg er beinhard.

Italia og Spania er ventet å dominere fellesstarten over 265,2 kilometer. VM-tittelen har ikke vært på italienske hender siden ringreven Mario Cippolini vant i belgiske Zolder i 2002. Spanjolene fikk på sin side sin siste triumf så sent som i 2004 da Oscar Freire vant for tredje gang.

Søndag er ingen av de to nevnte med, men Spania og Italia har sine favoritter. Følgende ryttere blir trolig hovedutfordrerne i kampen om gullet:

• Alexandre Vinokourov: Kasahstaneren er i superform. Vant Spania rundt og tok bronse på VM-tempoen.

• Alejandro Valverde: Ble nummer to i Spania rundt og har et godt lag rundt seg. Den relativt harde VM-løypa passer spanjolen perfekt.

• Paolo Bettini: Regjerende olympisk mester. Kaptein på det italienske laget. Slu rev som liker seg godt i middels tøffe løyper – akkurat som den i Salzburg.

• Danilo Di Luca: Det andre italienske håpet. Valgte å hoppe av Spania rundt underveis for å satse på VM. Ingen superspurter.

• Tom Boonen: Regjerende verdensmester. Mislyktes i Tour de France, men har satt mye inn på å komme i form til VM. Uhyggelig sterk i spurter, og mestrer også bakker brukbart.

GULLKANDIDAT: Med et perfekt løpsopplegg kan Thor Hushovd ta VM-gull i Salzburg i dag. Grimstad-oksen krysser fingrene for massespurt. Foto: SCANPIX
GULLKANDIDAT: Med et perfekt løpsopplegg kan Thor Hushovd ta VM-gull i Salzburg i dag. Grimstad-oksen krysser fingrene for massespurt. Foto: SCANPIX Vis mer

• Erik Zabel: Vant avslutningsetappen i Spania rundt og er åpenbart i meget god form. God til å spurte og klarer seg vanligvis også godt i tunge partier.

• Din mening: Hvem vinner?

(ANB)

image: Her er Hushovds gullrivaler
<B>KONKURRENT;</B> Tom Boonen mislyktes i Tour de France, men er livsfarlig i en spurt.
<B>KONKURRENT:</B> Alejandro Valverde ble nummer to i Spania Rundt, og den relativt tøffe VM-løypa sies å passe ham perfekt.
KONKURRENT: Alexandre Vinokourov vant nylig Spania Rundt, og er i kjempeform.