Her er jentene som skal jakte på EM-gull

Breivik har tatt ut troppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LYSAKER (Dagbladet.no): Det er bare én måned til EM i Sverige, og Norge er regjerende mestere etter triumfen i Ungarn for to år siden.

KEEPERE
Katrine Lunde, Aalborg
Kari Aalvik Grimsbø, Byåsen
Terese Pedersen, Randers

UTESPILLERE
Katja Nyberg, Ikast
Else-Marte Sørlie Lybekk, Leipzig
Karoline Dyhre Breivang, Larvik
Kristine Lunde, Aalborg
Gro Hammerseng, Ikast
Gøril Snorroeggen, Byåsen
Linn-Kristin Riegelhuth, Larvik
Anette Hovind Johansen, GOG Svendborg
Marit Malm Frafjord, Byåsen
Kari Mette Johansen, Larvik
Ragnhild Aamodt, Ikast
Anne Kjersti Suvdal, Nordstrand
Tonje Nøstvold, Byåsen

Verdensmesterskapet i St. Petersburg i fjor ble ødelagt av skader på sentrale spillere, men disse er nå tilbake og de viser en stigende formkurve.

Norge vant i helga en firenasjonersturnering i Paris. Laget er fortsatt litt unna gullformen, men Marit Breiviks jenter skal være mye samlet de neste ukene for å komme nettopp der: I gullform.

- Målsettingen vår er å kjempe om medalje, men vi føler ikke at vi har grunnlag for å si noe mer enn det. Vi er dermed blant favorittene, mener Marit Breivik.

Vanligvis pleier Norge å ha med tre linjespillere, men da Breivik presenterte troppen i dag, var det bare to navn på lista: Else-Marte Sørlie Lybekk og Marit Malm Frafjord.

Hilmo vraket

- Vi har erfart tidligere at det kan være problematisk å ha med tre linjespillere, hvis de har vært for like. I fjor ble det mye spilletid på Isabell (Blanco), og mindre på Randi (Gustad) og Elisabeth (Hilmo). Det ble nok ganske barskt for Randi og Elisabeth å få spille såpass lite, forklarer Beivik.

Gustad har gitt seg på landslaget, og Blanco er korsbåndsoperert. Sørlie Lybekk har spilt seg inn på landslaget igjen, og er førstevalget på strek. Hilmo kom tapende ut av duellen med Malm Frafjord da Breivik måtte velge.

STORSCORER: Linn-Kristin Riegelhuth gikk glipp av VM i fjor, men er nå skadefri og i storform. Så langt denne sesongen har hun scoret 88 mål på åtte eliteseriekamper. Foto: SCANPIX
STORSCORER: Linn-Kristin Riegelhuth gikk glipp av VM i fjor, men er nå skadefri og i storform. Så langt denne sesongen har hun scoret 88 mål på åtte eliteseriekamper. Foto: SCANPIX Vis mer

- Men Elisabeth er fortsatt en god spiller, det er det ingen tvil om, sier Breivik.

Hilmo har vært med på alle mesterskap fra og med EM-gullet i 1998.

- Jeg fikk beskjeden mandag kveld, og det var helt fryktelig. Det ble mye tanker og lite søvn i natt. Nå blir det en annen desember enn jeg har vært vant til. Jeg får trene med Larvik, sier Hilmo til NTB. 

Larvik-streken var lagkaptein i Gro Hammersengs fravær i fjorårets VM.

Vigdis Hårsaker er tilbake fra skaden som gjorde at hun måtte bli hjemme fra VM. Også hun må se årets mesterskap fra sofaen.

- Vi ville ha flest mulig spillere som kan spille begge veier (både angrep og forsvar, red.anm.). Derfor prioriterte vi Tonje (Nøstvold) foran Vigdis, som fortsatt mangler litt i forhold til det nivået hun var på i 2004, sier Breivik.

Keeper med to landskamper

I forkant av mesterskapet, som for Norges del starter i Göteborg, skal håndballjentene spille kamper mot Frankrike (24. november i Hamar), Tyskland (25. november i Gjøvik) og Russland (26. november i Lillehammer). De skal være samlet i ti dager i forbindelse med turneringen, og møtes igjen tre dager før EM starter.

- Russland kommer til Norge med det samme laget som vant VM i fjor - noe som betyr at det er et slagkraftig lag vi møter i Møbelringen Cup, sier Breivik.

Selv om Norge nå har fått tilbake stjernene som mistet VM i Russland i fjor, er ikke troppen helt skadefri. Kjersti Beck og Camilla Thorsen får ikke med seg mesterskapet, siden de ikke er fullt restituert etter skader.

Byåsen-keeper Kari Aalvik Grimsbø er den ferskeste av de EM-uttatte spillerne. 21-åringen har bare spilt to landskamper. Anne Kjersti Suvdal har ikke spilt mye mer, hun har tre kamper med flagget på brystet.

Norge EM-åpner mot Slovenia 7. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer