Her er Joe Hart et par centimeter unna å nikke City videre

Keeperen fikk monstersjanse i siste sekund.

KEEPERDUELLEN: I kampens siste sekund er City-keeper Joe Hart (i midten) ufattelig nær å nikke City til kvartfinalen i Europa League. Men Sporting-keeper Rui Patricio får de nødvendige fingertuppene på ballen. Foto: Peter Powell, EPA/Scanpix
KEEPERDUELLEN: I kampens siste sekund er City-keeper Joe Hart (i midten) ufattelig nær å nikke City til kvartfinalen i Europa League. Men Sporting-keeper Rui Patricio får de nødvendige fingertuppene på ballen. Foto: Peter Powell, EPA/ScanpixVis mer


(Dagbladet): Manchester City - Sporting Lisboa 3-2. sammenlagt 3-3. Sporting videre på flere bortemål.

Manchester City gjorde som by- og Premier League-gullrival United og røk ut av Europa Leauge i kveld.

Men de ga seg ikke etter kamp. Riktignok lot de Sporting være best i en time, og slapp inn to mål. Da var utgangspunktet egentlig håpløst. City trengte fire mål på en halvtime.

De klarte tre, og i siste sekund av tilleggstida var altså keeper Joe Hart farlig nær ved å bli superhelt på Etihad Stadium. Som eneste City-spiller startet han perfekt inn i bakrommet da kampens siste innlegg ble slått inn bak forsvaret.

STILSTUDIE: Joe Harts kjempesjanse fra en annen vinkel. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
STILSTUDIE: Joe Harts kjempesjanse fra en annen vinkel. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix Vis mer

Hart kjempet seg foran markeringsspilleren sin, og nikket mot lengste hjørne. Men Sporting-keeper Rui Patricio fikk så vidt fingertuppene på ballen og styrte den en snau meter utenfor. Trolig hadde ballen gått inn om han ikke hadde vært borti den.

- Det er dette som gjør fotballen vakker. Alt kan endres på ett sekund, sier City-manager Roberto Mancini i et intervju sendt på Viasat Fotball.

Men i kveld ble ikke alt endret i det ene, magiske siste sekundet. Enda så nært det var.

- Vi scoret tre mål og hadde tre eller fire sjanser til å score det fjerde, men det var ikke nok. Dette er nyttig for oss for framtida, sier Mancini.

Svak start Men City kan takke seg selv for at de ikke satte inn støtet tidligere. De var ikke i nærheten av toppnivå i første omgang, og ble straffet hardt.

UTE OG INNE: City-manager Roberto Mancini ser tomt framfor seg mens Sporting Lisboas Matias Fernandez feirer ledermålet på Etihad. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
UTE OG INNE: City-manager Roberto Mancini ser tomt framfor seg mens Sporting Lisboas Matias Fernandez feirer ledermålet på Etihad. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

Først på et frispark like utenfor 16-meteren etter en unødvendig felling fra Balotelli. Chilenske Matías Fernández skrudde den elegant i lengste hjørne. Hart var bortpå ballen, og burde kanskje reddet - men klarte det altså ikke.

Ricky van Wolfswinkel økte til 2-0 - og sammenlagt 3-0 - fem minutter før pause etter et hurtig angrep og en presis pasning fra Marat Izmailov.

City skjønte alvoret etter pause. Og da Sergio Agüero fikk stå umarkert i feltet og motta en pasning fra Yaya Touré, vendte han enkelt og banket inn reduseringen.

Sterk spurt Og da forsto City også at det faktisk var mulig. Agüero skaffet et straffespark som Balotelli satte inn et kvarter før full tid, og sju minutter seinere fikk Agüero igjen stå umarkert i feltet etter en corner, og utliknet til 3-3 sammenlagt.

Men City trengte altså enda et mål på grunn av bortemålsregelen. De presset på helt inn i femte tilleggsminutt, og den ultimate keeperduellen avsluttet altså en meget dramatisk fotballkamp.

Den endte altså i portugisisk favør, og begge Englands to beste lag denne sesongen er slått ut av det nest beste europeiske selskapet i kveld. Manchester United ble sendt ut av spanske Athletic Club.