BOOKMAKERNES FAVORITT: Martin O'Neill som ny Liverpool-manager gir den laveste oddsen hos de fleste bettingselskaper. Bookmakerne har nå stoppet å ta imot spill på at Rafael Benitez er ferdig i klubben. Foto: REUTERS/Phil Noble
BOOKMAKERNES FAVORITT: Martin O'Neill som ny Liverpool-manager gir den laveste oddsen hos de fleste bettingselskaper. Bookmakerne har nå stoppet å ta imot spill på at Rafael Benitez er ferdig i klubben. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Her er kandidatene til å erstatte Benitez

Sjekk bookmakernes favoritter.

||| (Dagbladet): Rafael Benitez er fortsatt manager for Liverpool, men etter seks år på Anfield tyder alt på klubben nå ønsker å kvitte seg med spanjolen.

Bettingselskapene i England har stanset alle spill på at Benitez er ferdig, og konsentrerer seg nå i stedet om å tilby spill på hvem som får jobben med å ta Liverpool tilbake til toppen i Premier League og i Europa.

Oddsfavoritten i skrivende stund er Aston Villa-manager Martin O'Neill.

Nord-iren står til 13/8 for øyeblikket, som tilsvarer ca. 2,60 i den norske måten å angi odds på.

LANSERES PÅ NY: Jürgen Klinsmann. Foto: AFP PHOTO   OLIVER LANG
LANSERES PÅ NY: Jürgen Klinsmann. Foto: AFP PHOTO OLIVER LANG Vis mer

O'Neill har vært i Villa siden 2006, men selv om laget hans stabilt har holdt til på øvre halvdel, har de aldri greid å stå distansen helt ut og bryte inn blant topp fire og er neppe fansens førstevalg.

Nestemann på lista er Fulham-manager Roy Hodgson.

Han ble kåret til årets manager i Premier League med den klareste marginen noensinne etter denne sesongen, først og fremst takket være en oppsiktsvekkende innsats i Europa League. Hodgson tok Fulham helt til finalen etter å ha slått lag som Juventus, Shaktar Donetsk og Hamburg på veien, men tapte 2-1 i finalen mot Atletico Madrid. I ligaen ble de ikke bedre enn nummer 13.

Hogdson står til 9/2 (5,5).

KANDIDAT?: Fulham-manager Roy Hodgson ble kåret til årets manager i sesongen som var. Foto: AFP PHOTO / NIGEL TREBLIN
KANDIDAT?: Fulham-manager Roy Hodgson ble kåret til årets manager i sesongen som var. Foto: AFP PHOTO / NIGEL TREBLIN Vis mer

Et mer populært valg blant fansen vil trolig være Kop-helten Kenny Dalglish. Han er den siste manageren som har ført Liverpool til ligagull  (i 1990), og kan se tilbake på en stor karriere både som spiller og trener på Anfield.

«King Kenny» står til 10/1 (11,00).

Alex McLeish har kanskje ikke et stort nok navn til å være manager for Liverpool, men nevnes like fullt blant kandidatene. Birmingham-manageren leverte en høyst respektabel sesong med 9. plass i Premier League. Satser du en hundrelapp på McLeish, og han mot formodning skulle få jobben, får du utbetalt 1500 kroner.

Avram Grant har sluttet i Portsmouth og forventes å bli ansatt som ny West Ham-manager i løpet av få dager. Hos SkyBet sto han i går kveld likevel bare til 6/1 (7,00).

EN KOP-HELT: Kenny Dalglish. Foto: AFP PHOTO / Paul Ellis
EN KOP-HELT: Kenny Dalglish. Foto: AFP PHOTO / Paul Ellis Vis mer

Jürgen Klinsmann var sterkt ønsket av Tom Hicks i 2008, da Liverpool-eieren gikk bak ryggen på Benitez i forsøket på å lokke tyskeren til Anfield. Det ble med forsøket, men nå lanseres han igjen. Han har vært arbeidsledig siden han fikk sparken i Bayern München i fjor, og gir 17 ganger pengene som ny Liverpool-sjef.

Sven-Göran Eriksson og Harry Redknapp er begge opptatt på hver sin front, i henholdsvis Elfenbenskysten og Tottenham. De to finnes likevel på bookmakernes lista, og står til 50/1 (51,00).

Da virker Mark Hughes hakket mer sannsynlig. Waliseren fikk som kjent fyken i Manchester City i desember, og er i hvert fall tilgjengelig , til 23 ganger pengene for gamblerne.

En annen outsider som trekkes fram er Benfica-manager Jorge Jesus, som Liverpool stiftet bekjentskap med i Europa League denne sesongen. Han står til relativt lave 12/1 (13,00).

OUTSIDER: Arbeidsledige Mark Hughes. Foto: AP Photo/Tim Hales
OUTSIDER: Arbeidsledige Mark Hughes. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer