Her er kandidatene

Dette er kandidatene som du kan stemme på til Folkets Idrettspris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avgi din stemme her! 1. Olaf Tufte (25)

  • Roer. Verdensmester i singlesculler i august. Demonstrerte sin konkurranseevne og enorme fysiske ressurser da han slo sloveneren Itzok Cop med tre tideler i en forrykende finish. Dette var Tuftes første mesterskap etter at han satset som single. En utadvent og frittalende type.

2. Liv Grete Skjelbreid Poirée (27)

  • Skiskytter. Vant gull, sølv og to bronse individuelt under VM i Slovenia. Gullet kom på samme dag som hennes mann, Raphael Poirée, også vant VM-gull. En foregangskvinne i en idrett som har utviklet seg til å bli en publikumsvinner.

3. John Arne Riise (21)

  • Fotballspiller. Liverpools framtidsinvesteri ng viste at framtida er nå! Har etablert seg på venstresida til den engelske toppklubben med knallhard jobbing, offensiv innstilling og et par glitrende scoringer. Har også markert seg som en nøkkelspiller på landslaget.

4. Suzann Pettersen (20)

  • Golfspiller. Kåret til «Årets nykommer» i den profesjonelle Europa-serien (Europa Tour). Vant det åpne franske mesterskapet og 320 000 kroner tidlig i sommer. Demonstrerte sitt store potensial i flere storturneringer ut over høsten, blant annet gikk hun den andre runden i British Open på 64 slag - ett bak banerekorden.

5. Thor Hushovd (23)

  • Syklist. Vant en lagtempoetappe i Tour de France med Crédit Agricole, etter meget aktiv og profilskapende sykling. Ble også nummer fire individuelt på åpningsetappen. Skrev nylig under en ny toårskontrakt med det franske lag et, og er også valgt til kaptein. Vant Postgirot Open tidligere i sommer. Ble i sommer kåret til Norges nye nasjonalhelt av Dagbladets lesere.

6. Håndballjentene

  • Sølv i håndball-VM i Italia. Til tross for kjedelige forfall og skader i forkant av turneringen viste håndballjentene nok en gang sitt store potensial, sportslig og underholdningsmessig. Håndballjentene har en helt spesiell plass i nordmenns hjerter.

7. Ådne Søndrål (30)

  • Skøyteløper. Verdensmester på 1500-meter i mars. Nok en gang demonstrerte han sin rå styrke på de siste meterne, da han gikk ut i siste par og hadde passeringstider godt bak ledende Derek Parra (USA). I mål var Søndrål et tidel foran. Han tok også sølv på 1000-meter i det samme mesterskapet.

8. Petter Solberg (26)

  • Rallykjører. Etablerte seg som en av verdens beste førere i årets VM-serie i rally, til tross for at han aldersmessig bare er for læregutt å regne. Bare Formel 1 omfattes med større internasjonal interesse enn den klassen Solberg markerer seg i. Han ble blant annet nummer to i Akropolis Rally. Han ledet lenge Dagbladets kåring av Norges nye nasjonalhelt, men endte til slutt bak Thor Hushovd. Det forteller mye om både rallysportens og Solbergs posisjon også i Norge.

9. Bente Skari (29)

  • Langrennsløper. To individuelle gull (10 og 15 klassisk) under ski-VM i Lahti. Andreplass sammenlagt i verdenscupen. Norsk langrenns stolthet etter at Bjørn Dæhlie la opp, og verdens udiskutabelt beste kvinne i den klassiske stilarten.

10. John Carew (22)

  • Fotballspiller. I si n første sesong på Valencia kvalifiserte han seg til tittelen «Tidenes største norske fotballstjerne»: Carew ble fast spiss på et topplag i Europas kanskje beste liga, og bidro sterkt til at Valencia endte opp i den aller største begivenheten på klubbnivå: Champions League-finalen.

Avgi din stemme her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer