Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her er Kjetil Jansruds deilige revansje

Tok bronse i utfor - under et år etter at han ble operert.

 BESTE NORSKE:  Kjetil Jansrud ga alt da det gjaldt, og ble beste norske under utforrennet i Sotsji søndag morgen. 28-åringen endte på en plass. Foto:AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
BESTE NORSKE: Kjetil Jansrud ga alt da det gjaldt, og ble beste norske under utforrennet i Sotsji søndag morgen. 28-åringen endte på en plass. Foto:AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kjetil Jansrud kjørte svært godt i den krevende utforløypa i Sotsji, og endte til slutt på en bronseplass.

Under et år etter at han lå på operasjonsbordet, klinte nordmannen til da det gjaldt som mest - og fikk en deilig revansje.

Fra sitt startnummer åtte, tok nordmannen ledelsen i mål.

Der lå han til Mathias Mayer kom på nummer elleve. Da han ble skjøvet ned på sølvplass - 0,10 sekunder bak østerrikeren.

- Veldig fornøyd - Det har tatt lang tid og vært mye kjedelig rehabilitering og skikjøring. Det er artig å prestere i verdenscup, men det blir godt å ha noe håndfast og ta tak i, som bevis på det jeg har fått til, sier Jansrud til TV2 etter at målgang.

28-åringen lå på sølvplass til Christof Innerhoffer fra Italia kom i mål. Mannen som også har vært nevnt som en mulig medaljekandidat, og la seg knepent bak Mayer, men foran 0,04 sekund foran Jansrud.

- Jeg er veldig fornøyd med det jeg får til. De som er foran er bedre. Gi meg et år til, så skal jeg klare å kneppe én tidel eller to til.

 IKKE FORNØYD:  Forventningene til at Aksel Lund Svindal skulle ta gullet Norge ikke har var store. Selv var nordmannen tydelig skuffet da han kjørte i mål til en foreløpig tredjeplass. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE FORNØYD: Forventningene til at Aksel Lund Svindal skulle ta gullet Norge ikke har var store. Selv var nordmannen tydelig skuffet da han kjørte i mål til en foreløpig tredjeplass. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ingen av de gjenværende løperne kunne matche, og dermed ble det Østerrike, Italia og Norge på pallen.

- Jeg fikk jo starte med Gerrard sitt startnummer i dag, så det kan jo ha hatt noe å si, sier den store Liverpool-fanen etter at bronsen var sikret.

Den sure fjerdeplassen Med norske øyne håpet man at Aksel Lund Svindal endelig skulle hente det utforgullet Norge aldri har tatt. Men på startnummer 18, var nordmannen bak Mayer allerede fra første passering.

- Jeg gjorde for mange feil, slår Lund Svindal fast overfor TV2.

Hundredelene fløy, og Lund Svindal kom i mål på en foreløpig tredjeplass, bak Mayer og Jansrud, 0,29 sekunder bak østerrikeren.

- Jeg skulle kjøre fort i midtpartiet, der Mayer og Jansrud kjørte bra, men når jeg gjør noen småfeil, så ble det en sur fjerdeplass. Men fjerdeplass er ubrukelig i mesterskapssammenheng, sier en skuffa Lund Svindal til TV2.

Stang ut for Miller og Kilde Bode Miller har av mange vært nevnt som Aksel Lund Svindals største konkurrente til utforgullet. Amerikaneren har tydeligvis, på treningene, likt seg godt i den krevende løypa, og uttalt at han ikke finner den skremmende.

Men som Kjetil Jansrud sa til Dagbladet i går: - Bode er rå hele tida, helt til det går skeis, sier Jansrud.

 FORNØYD:  Kjetil Jansrud var, med god grunn, svært fornøyd etter sin utfor. Foto: REUTERS / Mike Segar / NTB Scanpix
FORNØYD: Kjetil Jansrud var, med god grunn, svært fornøyd etter sin utfor. Foto: REUTERS / Mike Segar / NTB Scanpix Vis mer

Og nettopp skeis gikk det for amerikaneren da han satte utfor. Han gjorde en liten feil på toppen som han følte at han måtte kompensere for lengre ned. Dermed ble det feil på feil. I mål la han se på en foreløpig sjetteplass, og endte på en åttende.

Norges sistemann, Aleksander Aamodt Kilde, kom på start nummer 32. Unggutten ble litt for ivrig i sitt forsøk, og kjørte gjennom en port.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!