Her er Kristins drøm for stafetten

Jentenes stafett direkte torsdag kl. 07.00.

SAPPORO (Dagbladet.no): I går kveld satte jentenes stafettlag seg ned og diskuterte hvem som skulle gå hvilke etapper i morgen tidlig.

Og som Dagbladet.no skrev i går, endte junioren Astrid Jacobsen opp med ankeretappen da Bjørgen ikke orket ansvaret. I utgangspunktet ville nemlig ingen gå ankeretappen, men Jacobsen var den som var minst uvillig.

- Vi diskuterte hva som ville være det beste for laget, og ikke hva som ville være det beste for hver løper, sier Kristin Størmer Steira til Dagbladet.no.

Det beste for det norske laget er åpenbart å sende spurtsterke Jacobsen ut til slutt.

- Jeg tror nok noen av lagene kommer til å prøve å kjøre av Norge om det er jevnt ut på siste etappe. De har nok fått med seg hvor god Astrid er i spurten nå, smiler tana-jenta.

- Både Finland, Russland, og Italia vil nok helst avgjøre stafetten før en spurt, mens svenskene har Britta Norgren på siste og vil nok spurte.

I går fortalte Astrid til Dagbladet.no at hun nok ville være helt vrak i morgen om hun skulle gå ankeretappen. På bakgrunn av det har Steira et drømmescenario når hun klapper debutanten på skulderen etter tredje etappe:

- Jeg drømmer om å sende henne ut med en god, god ledelse. Den må være på over femten sekunder om det skal være noen vits. Tjue sekunder ville vært en god ledelse å ta med, for det er ikke så lett å skulle gå foran med de andre hakk i hæl.

DRØMMEVEKSLING: Kristin Størmer Steira håper å komme alene inn til veksling og sende Astrid Jacobsen ut i klar ledelse på ankeretappen i morgen tidlig. Foto: Scanpix
DRØMMEVEKSLING: Kristin Størmer Steira håper å komme alene inn til veksling og sende Astrid Jacobsen ut i klar ledelse på ankeretappen i morgen tidlig. Foto: Scanpix Vis mer

- Men jeg tror det blir jevnt i morgen også. Alle de andre stafettene i år har vært det.